17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Oni su preživjeli stravičnu eksploziju, a njihove priče su nevjerovatne

Svijet

Comments 0

Oni su preživjeli stravičnu eksploziju, a njihove priče su nevjerovatne

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Broj poginulih u eksploziji u luci u Bejrutu 4. avgusta porastao je na 158, povrijeđeno je više od 6.000 ljudi a 21 osoba je nestala, saopštilo je libansko ministarstvo zdravlja. Stravičnu eksploziju u bejrutskoj luci izazvalo je više od 2.700 tona amonijum-nitrata koji je šest godina čuvan u skladištu, nakon što ga je konfiskovala carinska služba.

Dok spasilački timovi tragaju za preživjelima, mediji prenose nevjerovatne priče preživjelih u katastrofi u Bejrutu.

Jedan par bio je u stanu udaljenom svega 600 metara od mjesta eksplozije. Imad Kalil i Lina Alameh imali sup ogled na luku iz svoje dnevne sobe. Oni su posmatrali požar u luci i počeli da ga prenose uživo preko društvenih mreža, prije nego što je došlo do prve eksplozije. Oko pola minuta nakon prve, došlo je do druge eksplozije, koja ih je oboje oborila na pod. Čuje se kako par vrišti dok se zgrada trese. Oboje su preživjeli sa teškim povredama i nakon operacije Imad i Lina oporavljaju se u bolnici.

Tu je i priča trudnice koja se porodila neposredno nakon eksplozije, a kako je u bolnici koja se urušila u tom trenutku nestalo struje, ljekari su doveli na svijet njenog sina uz svjetlost sa mobilnih telefona. Edmond i Ema Knajser su 10 minuta nakon porođaja pobjegli iz bolnice i automobilom se odvezli u drugu. Oboje su sada kući sa svojim prvim djetetom, malim Džordžom.

Eksplozija je iznenadila i nekoliko parova u trenutku i neposredno poslije vjenčanja. Jedna mlada još nije ni ušla u crkvu kad je došlo do eksplozije. 

Čuje se kako prisutni na vjenčanju vrište i bježe iz crkve, gdje je među svatovima, nesvjesnim dešavanja, zavladao haos i panika. Onda su vidjeli gust dim kako se diže uvis. Još jedan par iz Libana tek što se vjenčao kad je došlo do eksplozije. Dok su stajali zagrljeni, pozirajući za vjenčanje, uslijedila je eksplozija. Snimak pokazuje strah na njihovim licima i gust dim koji se širi iznad automobila zvanica okićenih bijelim mašnama.

Tu je i već čuveni snimak nevjeste koja pozira u vjenčanici, kad dolazi do eksplozije i sveopšte pometnje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR