12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Španija u šoku: Tijelo djevojčice (6) pronađeno vezano sidrom na dnu mora, tragaju za njenom sestrom

Izvor: EPA

Svijet

Comments 1

Španija u šoku: Tijelo djevojčice (6) pronađeno vezano sidrom na dnu mora, tragaju za njenom sestrom

Izvor: Radio Sarajevo

Autor: Antena M

  • Viber

Hiljade ljudi protestovalo je na ulicama širom Španije izražavajući tugu i bijes nakon što su spasioci u vodama oko Tenerifa pronašli tijelo šestogodišnje djevojčice vezano sidrom.

Spasioci nastavljaju potragu za mlađom sestrom, jednogodišnjom Anom, nakon pronalaska tijela njene starije sestre Olivije, a glavni osumnjičeni je njihov otac Tomas G, koji u aprilu nije vratio djecu majci od koje je rastavljen. On je takođe nestao.

List El Pais navodi, pozivajući se na sudske izvore, da su otisci prstiju potvrdili da je tijelo pronađeno na dnu mora ono djevojčice Olivije.

Porodica je živjela na Tenerifima, gdje su zvaničnici i neki lokalni stanovnici minutom šutnje odali počast pred gradskom vijećnicom.

"Ovdje smo da osudimo situaciju koja se događa češće nego što bi trebalo i da kažemo: 'dosta je' te da moramo zaštititi žene i djecu koje su žrtve muškog nasilja", kazala je Nuria Fernandez koja je protestovala na Tenerifima, prenosi Hina.

"Cijela Španija je u šoku, sva naša podrška ide onima čija je bol apsolutno neizdrživa i nepojmljiva, oštro odbacujemo seksističko nasilje, koje neki još negiraju u našoj zemlji", kazao je premijer Pedro Sančez u petak tokom posjeta Kostariki.

Tijelo male Olivije pronađeno je na dubini od 1.000 metara u sportskoj torbi, privezano sidrom, blizu mjesta gdje je plovio očev čamac. U blizini je pronađena i jedna prazna sportska torba.

Vlasti su zatražile pretragu nakon što su na moru pronađene stvari koje su pripadale ocu.


Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR