14 °

max 20 ° / min 12 °

Srijeda

15.05.

20° / 12°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izrael odobrio gradnju novih ilegalnih naselja čim je Tramp preuzeo vlast?

Svijet

Comments 0

Izrael odobrio gradnju novih ilegalnih naselja čim je Tramp preuzeo vlast?

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Izraelske vlasti izdale su dozvole za izgradnju više od 560 stambenih jedinica u tri naselja u Istočnom Jerusalemu, dva dana nakon što je Donald Tramp i zvanično postao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Vlasti, kako navodi Rojters, nijesu htjele da izdaju dozvolu dok administracija dosadašnjeg američkog predsjednika Baraka Obame, koja je kritikovala naseljeničke aktivnosti Izraela ne okonča mandat.

Predsjednik Izraela Reuven Rivlin čestitao je u subotu inauguraciju novom američkom predsjedniku i pozvao ga u Jerusalim, zahvalivši mu na tome što je "dugogodišnji prijatelj" Izraela, javlja AP.

Poslije više sukoba sa dosadašnjim predsjednikom, izraelska nacionalistička desnica ima visoka očekivanja kad je riječ o Trampu, navodi američka agencija.

Trampov izabrani ambasador u Izraelu blisko je povezan sa izgradnjom jevrejskih naselja na Zapadnoj obali, kao i fondacija na čijem je čelu Trampov zet Džared Kušner, napominje AP, dodajući da poreski podaci pokazuju kako je Tramp lično donirao novac za jevrejsku školu u jednom od jevrejskih naselja.

Izrael je optužio Obaminu administraciju da je prošlog mjeseca, ne upotrijebivši pravo veta u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, omogućila usvajanje rezolucije UN-a kojom se osuđuje izgradnja izraelskih naselja na okupiranoj teritoriji.

Izvor: Al Džazira

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR