15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Proruski zvaničnici u tri regije u Ukrajini proglasili pobjedu

Svijet

Comments 1

Proruski zvaničnici u tri regije u Ukrajini proglasili pobjedu

Autor: Antena M

  • Viber

Zvaničnici u tri regije u Ukrajini pod okupacijom Moskve danas su proglasili pobjedu na ilegalnom referendumu za spajanje s Rusijom.

Rusija je organizovala referendum u četiri okupirane regije, što Ukrajina, Zapad i Ujedinjene nacije ne priznaju i dodaju da je u suprotnosti sa međunarodnim pravom i Poveljom UN-a, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Lokalno biračko tijelo u južnoj regiji Zaporožje saopštilo je da se 93,11 posto birača odlučilo za rusku aneksiju nakon što su svi glasački listići prebrojani.

U Hersonu su vlasti saopštile da se 87,05 posto birača odlučilo za pripajanje Rusiji nakon što je završeno prebrojavanje glasova.

U istočnoj regiji Lugansk koju kontrolišu proruski separatisti, prebrojano je 91,2 odsto glasova, a većina od 98 posto je za pripajanje Rusiji.

Lider samoproglašene Narodne Republike Lugansk napisao je na Telegramu da je "jasno" da će se Lugansk vratiti u "rusko okrilje".

Ujedinjene nacije su u medjuvremenu saopštile da su "posvećene" ukrajinskom "teritorijalnom integritetu" unutar "priznatih" granica.

Desetine hiljada stanovnika već je pobjeglo iz ovih regija od početka invazije Rusije na Ukrajinu.

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Bošenko, koji je napustio lučki grad nakon što su ga Rusi zauzeli nakon višemjesečne opsade, rekao je da je samo oko 20 odsto od oko 100.000 preostalih stanovnika glasalo na referendumu u Donjecku.

Ukrajina i Zapad ocijenili su da je Kremlj već odlučio o rezultatu takozvanog glasanja i da će ga koristiti kao izgovor za nezakonito otimanje zemlje.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

A dokle su u Crnu Goru stigli - jesuli stampali glasacke listice ???