20 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U SAD uskoro zakon kojim se dozvoljava da nastavnici budu naoružani u školama

Izvor: epa efe

Svijet

Comments 0

U SAD uskoro zakon kojim se dozvoljava da nastavnici budu naoružani u školama

Izvor: Danas online

Autor: Antena M

  • Viber

„Krv je na vašim rukama!“ – dovikivali su demonstranti poslanicima republikanske većine sa galerije Kongresa u Tenesiju, pošto je izglasan zakon koji će omogućiti nekim nastavnicima i školskom osoblju da nose skrivene pištolje u državnim školama, a roditeljima i ostalim nastavnicima zabraniti da znaju ko je naoružan.

Ako republikanski guverner te države Bil Li potpiše pomenuti zakon, što se očekuje, to bi bilo najveće proširenje pristupa oružju u Tenesiju od prošlogodišnje smrtonosnog oružanog napada u osnovnoj školi u Nešvilu.

Publika koja se protivi zakonu, napala je i blokirala republikanske zakonodavce poslije glasanja, što je navelo predsjednika Predstavničkog doma Kamerona Sekstona da naredi da budu silom udaljeni iz zgrade.

Zakon bi zabranio otkrivanje podataka o tome koji zaposleni nose oružje, što bi znali samo direktori škola i policija, a ne i roditelji učenika, pa čak ni drugi nastavnici. Direktor, školski okrug i agencija za sprovođenje zakona morali bi da se slože da dozvole dijelu nastavnika da nosi oružje.

Zakon „stvara faktor odvraćanja“ potencijalnih napadača na škole – rekao je sponzor zakona, poslanik Rajan Vilijams i podsjetio da je oružanih napada bilo širom Tenesija.

Republikanci su odbacili niz amandmana opozicionih demokrata, uključujući davanje saglasnosti roditelja, kao i da školski okrug preuzme građansku odgovornost za bilo kakvu povredu, štetu ili smrt zbog osoblja koje nosi oružje.

„Moje republikanske kolege nastavljaju da našu državu drže kao taoca, drže našu državu na nišanu u ime svojih donatora u industriji oružja“, rekao je poslanik Demokrata Džastin Džons i dodao da je „to suludo“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR