27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
VIDEO i FOTO: Kirgistan: Srušio se avion, poginulo najmanje 37 osoba

Svijet

Comments 0

VIDEO i FOTO: Kirgistan: Srušio se avion, poginulo najmanje 37 osoba

  • Viber
Najmanje 37 osoba je poginulo kada se teretni avion srušio u naseljenom području u neposrednoj blizini glavnog aerodroma u Kirgistanu.
 
avion2 zasredinu
Avio se srušio nedaleko od aerodroma "Manas" u blizini Biškeka, izjavili su zvaničnici.
 
Kako se navodi u izvještajima svjetskih medija, među stradalima je i četvoro članova posade. Većina stradalih, među kojima je šestoro djece, stanovnici su sela na koje se srušio avion pri pokušaju slijetanja po gustoj magli.
 
Usljed slabe vidljivost srušio se u naseljeno područje u 7.31 po lokalnom vremenu, kada je većina stanovnika spavala. Pri padu aviona oštećeno je najmanje 15 kuća u selu.
 
Avion na letu TK6491 je krenuo iz Hongkonga i trebalo je da sleti u Biškek, a potom da nastavi putovanje prema Istanbulu.
 
Dodaje se i da je avion pao na svega dva kilometra udaljenosti od aerodroma na koji je trebalo da sleti.
 
avion1 zasredinu
 
Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, avion tipa Boing 747 pao je nedaleko od aerodroma Manas, južno od kirgistanske prijestonice Biškek, usmrtivši najmanje 15 osoba u naseljenom području u blizini aerodroma, kao i 17 osoba u avionu.
 
Kirgizijski zvaničnici prvobitno su saopštili da je avion "Boing 747-400" pripadao "Turkiš erlajnsu", ali je druga kompanija "ACT erlajns" navela da je letjelica njihova.
 
"Naš avion na letu iz Hong Konga ka Biškeku srušio se na kraju piste iz nepoznatih razloga. Dodatne informacije o našem četvoročlanom osoblju biće naknadno objavljene", navodi se u saopštenju iz "ACT erlajnsa".
 
Povodom tragedije na društvenim mrežama se oglasila i turska avio kompanija "Turkiš erlajns", koja je izrazila saučešće porodicama nastradalih.
 
- Izražavamo naše saoučešće porodicama onih koji su poginuli u tragičnoj nesreći u kojoj je učestvovao ACT erlajns avion u Kirgistanu - navodi se u saopštenju koje je kompanija objavila na svom tviter nalogu.
 
 
avion3 zasredinu
 
{youtube}g4LFMCEq_gY{/youtube} 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR