16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDSS osudio grafit mržnje u Novom Sadu: Nemila iskustva Srba iz Hrvatske niko ne bi smio da koristi za slanje ovakvih poruka

Izvor: Foto: Facebook/Radio 021

Region

Comments 0

SDSS osudio grafit mržnje u Novom Sadu: Nemila iskustva Srba iz Hrvatske niko ne bi smio da koristi za slanje ovakvih poruka

Izvor: jutarnji.hr

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Nakon što je danas u Novom Sadu osvanuo veliki grafit mržnje 'Ubij Hrvata da šiptar nema brata', večeras se saopštenjem oglasila Samostalna demokratska srpska stranka i osudila taj događaj.

"Najoštrije osuđujemo grafitom iskazanu poruku mržnje i poziv na nasilje prema pripadnicima hrvatskog naroda na jednoj zgradi u Novom Sadu. Izražavamo bezrezervnu solidarnost i podršku svima koji to osjećaju kao prijetnju, a posebno s našim kolegama Tomislavom Žigmanovom, predsjednikom DSHV-a i Jasnom Vojnić, predsjednicom HNV-a", saopštili su iz SDSS-a, a u potpisu saopštenja stoje šef stranke Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević i predsjednik Zajedničkog vijeća općina Srđan Jeremić.

Pozvali su predstavnike gradskih, pokrajinskih i republičkih vlasti Srbije da učine sve da se spriječi ponavljanje i širenje ovakvih poruka.

 "Nemila iskustva Srba iz Hrvatske i nas kao njihovih predstavnika ne bi niko smio da koristi za slanje ovakvih poruka pripadnicima hrvatskog naroda u Srbiji. Mi s predstavnicima Hrvata gradimo partnerske odnose i nastojimo da se odnosi između naših matičnih država Srbije i Hrvatske unaprijeđuju a ne da se kvare. Zato koristimo i ovu priliku da pozovemo najviše predstavnike Hrvatske i Srbije da se posvete unapređenju međusobnih odnosa", ističu oni.

Podsjećanja radi, grafit 'Ubij Hrvata da šiptar nema brata' ispisan bijelim slovima nalazi se na prizemnom objektu u novosadskoj četvrti Detelinara koji služi kao trgovina, a kako navode stanari okolnih zgrada, nije prvi put da se na ovom zidu pišu grafiti, ali je prvi ovakvog sadržaja.

Građani su za lokalni portal 021.rs ispričali da na okolnim zgradama ima dosta navijačkih grafita, ali ovakvih poruka mržnje nema i da je neko ciljano ovo pisao da bude vidljivo jer veliki broj ljudi prolazi tim putem radi nekoliko prodajnih objekata u tom dijelu Detelinare.

Fotografiju grafita mržnje portal je proslijedio Gradskim službama Novog Sada i oko 14 sati je javljeno da je grafit prebojan.

Portal podsjeća da su se prije nekoliko dana u četvrti Satelit pojavili neonacistički i antisemitski grafiti, koji su po nalogu inspekcije takođe prekriveni novom bojom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR