Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sedmorica mladića silovala maloljetnicu sedam puta, sudija ih pustio na slobodu

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Večernji List

Sedmorica mladića silovala maloljetnicu sedam puta, sudija ih pustio na slobodu

Sedam mladića u dobi od 17 do 19 godina sedam puta su, u razdoblju od godinu, silovali tada 15-godišnju djevojčicu u jednom mjestu pokraj Zadra.

Policija, čiji su izvori potvrdili za Večernji list ovu užasnu priču, ih je privela krajem ove sedmice, no ubrzo su, kako je rekao policijski izvor, uz mjere zabrane približavanja žrtvi pušteni na slobodu.

Potvrdu da su sedmorica mladića uprkos krivičnoj prijavi i, kako je rekla policija, dokazima te navodno i priznanjima, pušteni da se brane sa slobode, i to uprkos tome što žive u istom mjestu gdje i danas 16-godišnja djevojka, iz zadarskog suda Večernji list danas nije dobio.

''U tom mjestu početkom septembra prošle godine tada 15-godišnja djevojčica je bila u kući sa nekoliko mladića među kojima je bio i njen bivši dečko. Kada su je fizički počeli dirati ona je bježala, no u jednom trenutku ju je 19-godišnjak uspio ugurati u sobu i zaključati vrata te je prisilio na seksualni čin. Kasnije su je uvjerili da je sve to snimljeno telefonom pa su ju u više navrata prisilili ucjenama i obmanama na više seksualnih činova. U autobusu su je takođe maltretirali i govorili kako će svim učenicima pokazivati navodne snimke, ali i njenim roditeljima, čega se ona izrazito bojala. To se sve odvijalo do ove godine kada je najavila da će ih prijaviti policiji, a tada ju je njen bivši dečko brutalno premlatio na plaži. Krenula je u školu, njeno ponašanje postalo je devijantno, otišla je kod psihologa i tamo sve ispričala, a oni su o svemu obavijestili centar za socijalni rad. Nakon što nas je kontaktirao centar mi smo pokrenuli akciju, pronašli snimke u telefonima, nekolicina od njih su i priznali neke događaje i mi smo ih priveli na državno tužilaštvo. Tada ih je sudija na naše zaprepašenje pustio da se brane sa slobode'' - rekao je policijski izvor blizak istrazi.

Ostavi komentar

0/300