5 °

max 5 ° / min -1 °

Subota

16.01.

5° / -1°

Nedjelja

17.01.

2° / -2°

Ponedjeljak

18.01.

4° / -3°

Utorak

19.01.

6° / -3°

Srijeda

20.01.

6° / -1°

Četvrtak

21.01.

10° / 4°

Petak

22.01.

10° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Albanija: Opozicija optužuje, Rama ne podnosi ostavku

Region

Comments 0

Izvor: RTS

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Albanija: Opozicija optužuje, Rama ne podnosi ostavku

Albanski premijer Edi Rama odbacio je ideju opozicije da se stanje na političkoj sceni, poslije neuspjeha da obezbijedi početak pregovora sa EU, provjeri vanrednim parlamentarnim izborima.

Opozicija je bijesna. "Umjesto da ubeđuju Bundestag, grlili su se i ljubili sa Federikom Mogerini", rekao je Ljujzim Baša.

Ionako uzavrele političke strasti u Albaniji, podignute su na viši nivo pošto je Evropska unija, još jednom, odložila početak pregovora Tirane sa EU, ali se čini da ovaj diplomatski neuspjeh neće pretjerano naškoditi premijeru Ediju Rami.

Desetak sati pošto je postalo izvjesno da EU, ni ovaj put, neće Albaniji otvoriti vrata za početak pregovora, premijer Edi Rama je odlučno odbacio mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

"Vanredne izbore niko nije ni pominjao... Pred nama je još mnogo posla i nemamo vremena za gubljenje. Nećemo zadovoljavati ambicije nezaposlenih ili zaludnih ljudi", rekao je Rama aludirajući na lidera opozicije Ljujzima Bašu.

Rama je, takođe, ironično rekao i da je kriv što su Francuska i Njemačka imale različit pristup odlučivanju o otvaranju pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

Opozicija je, istovremeno, optužila vladu za amaterizam, navodeći da je Evropsku uniju nemoguće zavarati propagandom ili šarenim izvještajima Evropske komisije.

Baša je objasnio da je Holandija, koja se uz Francusku najžešće protivila početku pregovora Tirane sa EU, kao ključne probleme vidjela kriminal i korupciju.

Lider opozicije je, takođe, naveo i na veliki broj tražilaca azila iz Albanije, čiji broj procentualno prevazilazi migracije iz Sirije ili Avganistana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR