8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NIN bez fotografije na naslovnoj: "Neprimjereno za zemlju u kojoj je ubijen premijer"

Izvor: Foto: Screenshot Instagram

Region

Tag Gallery
Comments 0

NIN bez fotografije na naslovnoj: "Neprimjereno za zemlju u kojoj je ubijen premijer"

Izvor: Fonet/Beta/Danas/B92

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nedjeljnik NIN na naslovnoj strani današnjeg izdanja nema fotografiju, saopštio je izdavač Ringijer Aksel Špringer Srbija, a glavni i odgovorni urednik nedjeljnika Milan Ćulbrk izjavio je FoNetu da će se NIN sa promijenjenom naslovnom stranom pojaviti na kisocima u Beogradu u toku dana.

"Na naslovnoj strani nema fotografije, jer je ona koja je već objavljena na društvenim mrežama, prema mišljenju izdavača Ringijer Aksel Špringer Srbija bila neprimjerena, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer", objavljeno je na fejsbuk stranici nedjeljnika.

Kako se navodi, iako je naslovna strana promijenjena, sadržaj članka „Afera oružje: Ko ruši Krušik“ ostaje nepromijenjen.

Ćulbrk je rekao da će se NIN sa promijenjenom naslovnom stranom u toku dana pojaviti na kioscima u Beogradu, a sjutra i u drugim djelovima Srbije.

Na naslovnoj strani nedjeljnika koja je juče objavljena na društvenim mrežama nalazila se fotografija na kojoj stoji oružje čija je cijev uperena prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom naslovne strane nedjeljnika NIN, da je saglasan sa tom fotografijom i da se osjeća vrlo dobro zbog toga jer su sve optužbe koje stižu na njegov račun zapravo samo prepisani tekstovi iz magazina Tabloid Milovana Brkića.

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je danas Ringieru, izdavaču NIN-a, što je pokazao dovoljno odgovornosti da se promijeni naslovna strana tog nedjeljnika, kao i javnosti na reagovanju, ali i nekim neistomišljenicima predsjednika Aleskandra Vučića.

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas da je naslovna strana nedjeljnika NIN, koja je naknadnom intervencijom vlasnika povučena, „žalostan primjer odsustva skrupula i survavanja dobrog ukusa i novinarske etike u duboki ponor“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR