7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jovanović: Crkva je "produžena ruka“ Rusije, neredi u Crnoj Gori poruka i Srbiji

Region

Comments 2

Jovanović: Crkva je "produžena ruka“ Rusije, neredi u Crnoj Gori poruka i Srbiji

Izvor: Portal analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Sve što se danas događa u Crnoj Gori čeka i Srbiju, ukoliko se usudi da riješi pitanje Kosova, ocijenio je predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Uz to je konstatovao da je vrijeme da se kaže istina, zauzme stav i upozori javnost.

Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naglašava da "danas, sjutra, kada pokušamo da raskrstimo sa ostacima postmiloševićeve Srbije, pitanje Kosova će biti okidač za to”.

Smatra da su neredi i napadi u Crnoj Gori, za koje kaže da ih predvodi crkva, poruka i Srbiji da ne pokuša da odmakne "dalje od Gazimestana".

"Zločinačka družina i dalje u punoj snazi sa uporištem i u srpskom i u crnogorskom društvu, rješena je da nas ponovo uvede u građanske sukobe", navodi Jovanović u pisanoj izjavi.

Ističe da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti pitanje crnogorskih institucija i države, te da je Crna Gora suverena država, pa niko nema pravo da je, kako kaže, svjesno destabilizuje.

Za Jovanovića je to što radi crkva u Crnoj Gori sramota za nju, kao vjersku zajednicu, jer, kako ocjenjuje, umjesto pomirenja, suživota, "huška dok poziva na vjeru".

Tvrdi i da je crkva danas "produžena ruka" Rusije i nacionalističkih krugova koji imaju zadatak.

"I taj scenario znamo. Isti oni koji su 2016. godine tokom pokušaja puča u Crnoj Gori pitali da li treba odmah isto uraditi i u Srbiji, stvarajući haos po crnogorskim gradovima, danas šalju poruku vlastima u Srbiji šta ih čeka ako krenu u rješavanje Kosova", ocjena je Jovanovića.

Dodaje i da crkva danas kune Mila Đukanovića kao što je 2001. godine klela tadašnju vlast, "2003. ubijala", haos što zbog razgovora sa Albancima i pokušaja istorijskog i za sve sudbinskog dogovora od 2013. godine proklinje predsjednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije.

Jovanović smatra i da društvo mora da shvati da smo ratovali i ginuli za pogrešne ciljeve i da treba da pokušamo da "iskoračimo iz rovova" u kojima se gledamo samo kroz nišan, "kao da, kako je rekao, “nijesmo dovoljno ubijali i ginuli".

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Posle Biserko,Čanka, evo konačno još jedan glas razuma iz Srbije. No,ovo ne dotiče radovića i njegove sljedbenike u zlu.

Vojvodina

Ovi stavovi gospodina Jovanovića su ono za šta je dobijao moj glas. Daleko od toga da je idealan, ali je iskren po pitanju situacije u regionu koliko god to bilo ne popularno u Srbiji i nailazilo na velike osude.