7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: SPC da prilikom registrovanja u CG zadrži u nazivu – srpska

Region

Comments 9

Vučić: SPC da prilikom registrovanja u CG zadrži u nazivu – srpska

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon otvaranja gasovoda Turski tok u Istanbulu za televiziju Pink da je na temu Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je danas stupio na snagu u Crnoj Gori  „sve što je imao da kaže već rekao, kao i da se nada da kada budu pravljeni kompromisi i dogovori da to neće biti nauštrb interesa srpskog naroda i srpske crkve“.

Vučić je rekao da se spekuliše oko promjena imena Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori tako da se prilikom registracije po novom zakonu izbaci riječ „srpska“ a da se umjesto toga koriste izrazi „pravoslavna crkva“ ili „mitropolija“, kao i da se on zalaže da se u nazivu Srpske pravoslavne crkve kao vjerske zajednice zadrži riječ „srpska“.

„Nisam siguran i želim da se nadam da će u tom kompromisu učestvovati naše crkve i manastiri, ali pod okriljem srpske crkve (SPC). Nadam se da će se sve završiti mirno“, rekao je Vučić.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

@Dejan, A reci ti meni onda kako su ovi na teritoriji Crne Gore Srbi a ne Crnogorci?

Dejan

Sve već rijeseno, završeno u Tirani, nemojte prolivati krv medju braćom, kumovima, to je isti narod zbog politike, pa valjda se opametismo do sada...

Dejan

Da poznajete istoriju ne bi ste Srbe nazivali srbijancima već Srbima. Srbijanac je svaki čovjek nije bitno koje nacionalnosti i vjere koji živi na teritoriji Srbije, pa tako svi Crnogorci koji žive u Srbiji su Srbijanci, a Srbi su Srbi. (a što se tiče ostalog neću da komentarišem..