7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hrvatski mediji: Mladić osumnjičen za ubistva u Splitu nema veze sa narko miljeom

Izvor: Foto: 24sata.hr

Region

Comments 0

Hrvatski mediji: Mladić osumnjičen za ubistva u Splitu nema veze sa narko miljeom

Izvor: Slobodna Dalmacija/jutarnji.hr

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Osumnjičeni za trostruko ubistvo rafalima iz kalašnjikova u Splitu je Filip Zavadlav (25), pomorac iz Splita, piše Slobodna Dalmacija. Hrvatski mediji objavili su i njegovu fotografiju. 

Danas bi trebalo da bude doveden u Županijsko državno odvjetništvo kako bi iznio svoju odbranu kao okrivljeni za smrt Jurice Torlaka, Marina Paića zvanog Pajser i Marina Bobana.

Uviđaj je obavljen u Radmilovićevoj ulici i na Šperunu.

Na prvoj lokaciji je na motociklu Suzuki Burgman ubijen Marino Paić dok su na trgu na Yamahi XT mecima pokošeni Jurica Torlak i Marin Boban. Prvi je teško ranjen te je odvezen u bolnicu gdje je podlegao povredama iste večeri dok je drugi umro na mjestu gdje je upucan.

Ni sat nakon ubistava proširio se snimak mladića koji s automatskom puškom AK-47 prolazi uličicama te je objavljeno kako se radi o ubici koji je pobjegao u smjeru Marjana.

On je ustvari u tom trenutku s automatskom puškom AK-47 laganim hodom krenuo prema Kamenitoj ulici i domu porodice još jedne osobe koju je planirao da ubije, prenosi Jutarnji. 

Filip Zavadlav je mladić sa splitskih Skalica koji je, prema nezvaničnim informacijama, osim trojice sada pokojnih planirao ubistvo još najmanje dvije osobe od kojih je jedna Jerko M.

Razlog je što su mu maltretirali brata koji je zavisnik od droga te je ostao dužan novac.

Policija je stoga odmah nakon ubistava pokušavala da dođe do Jerka M. kako bi ga sklonili zbog njegove sigurnosti, ali on je odlučio da sam nađe sklonište.

Ta informacija daje drugo svijetlo na činjenicu da je u policiju doveden Branko M., Jerkov brat, za kojeg se govorilo kako je priveden zbog ubistva. 

Ako se ova verzija priče da je i Jerko bio meta pokaže tačnom, onda je Branko ustvari sklonjen da ne bi postao slučajna meta jer on, za razliku od brata i oca, nema veze s kriminalnim miljeom, prenose mediji. 

Takođe, mladić koji je uhapšen na Skalicama je brat Filipa Zavadlava i policija ga je odvela kako bi im pomogao u rasvjetljavanju svih okolnosti. Nije za sada sigurno da je uopšte znao šta mu brat smjera i da ima ikakve veze sa ubistvima osim kao žrtva droge i kamatarenja.

Torlaka i Paića povezuju s narko miljeom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR