10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koronavirus stigao do Međugorja: Pozitivan najpoznatiji ispovjednik

Izvor: sarajevotimes.com

Region

Comments 0

Koronavirus stigao do Međugorja: Pozitivan najpoznatiji ispovjednik

Autor: Antena M

  • Viber

Koronavirus stigao je i do Međugorja, pa kako javlja hercegovackiportal.com, pozitivan je i jedan od najpoznatijih međugorskih ispovjednika i poznati teolog Tomislav Pervan.

''Dragi moji, jedna neugodna vijest. Naime, uvukao se korona virus u ovaj samostan u kome živim već sedam godina. Tu sam duhovnik časnih sestara, a svakodnevno – na dnevnoj bazi– bio sam u župi kao propovjednik, ispovjednik, uglavnom. Ispovjednik već više od 20 godina. Pa hvala Gospodu. Juče smo testirani ovdje, dvojica fratar – ja i još jedan, te tri časne sestre. Svi smo pozitivni'', kazao je on.

Objasnio je svoje simptome.

''Pa – redom– u utorak popodne osjetio sam groznicu, drhtavicu, hadnoću. Tipično za mene kad imam grip. Slabost u drhtanje u mišićima. Ujutro sam već imao temperaturu, ne više od 37,7-8. Zvao svoju sestru koja me pokrila odmah lijekovima tako da sam bio s te strane zbrinut. Temperatura je ovih minulih dana opadala, nije bila na uzlaznoj krivoj što je simptomatično za corona-oboljele. Nisam imao nikakvih disajnih probema, ni s plućima, ni s bronhijama, mogao sam normalno disati bez ikakvih smetnji, bez onih peckanja ili žarenja o kome se govori. Mislio sam – redovan godišnji grip – takvi su bili simptomi. Temperatura se održavala na graničnoj vrijednosti – oko 37,00 stupnjeva – malo dolje malo gore. – Za svaki slučaj juče sam se testirao i test je ispao pozitivan'', kazao je on.

''Otkako je izdata zabrana izlaska za osobe 60+ nisam nikuda išao iz ove kuće ni dvorišta, nisam palio vozilo, držao sam se propisa. Ali, eto neko je donio virus u kuću. A u kući su 23 časne sestre, mahom starije dobi, koje su svoje dale Bogu i Crkvi te ovdje provode stare dane, ali su ustrajne u molitvi. One su ugrožene. Ne znam kakva bi slika ispala da su se sve testirale, a verojatno bi ih bilo još zaraženih. No, sad je sve u rukama Gospoda i ljekara'', naveo je on.

Nadalje dodaje:

''Čujem – ne pratim – kako se na društvenim mrežama neki podsmijavaju i rugaju – časna bila u Italiji. Istina je ovo: Časna sestra koja je na službi u Rimu, gdje obnaša u svojoj zajednici jednu od glavnih vijećnica te je predstojnica Kuće matice u Rimu došla je u Hrvatsku 6.3. – dakle, šestoga marta, učestvovala na duhovnim vježbama u Bijelom Polju, obilazila sve svoje, svoju rodbinu, a kako je, prije nego je otišla odavde bila ovdje u ovome samostanu i vodila kuću Mati Krispina – došla je ovdje. Bez ikakve sumnje u zaraženost. Stoga su zluradi i zlonamjerni oni koji podmeću da je časna išla u neki “provod”… Od toga ni spomena. I svi griješe duše koji takvi što podmeću'', dodao je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR