11 °

max 15 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

15° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Policija došla po novinarku Anu Lalić zbog teksta o KCV

Region

Comments 1

Policija došla po novinarku Anu Lalić zbog teksta o KCV

Izvor: Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Policija je večeras došla po novinarku portala Nova.rs Anu Lalić iz Novog Sada, nakon što je Klinički centar Vojvodine obavijestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

"Policajci su mi došli na vrata, ne znam još uvijek o čemu se radi. Čekamo advokata i svjedoke", kazala je Ana Lalić agenciji Beta.

Klinički centar Vojvodine (KCV) izrazio je ranije istog dana "ogorčenje zbog netačnog, neprovjerenog i zlonamjernog" izvještavanja portala Nova.rs o radu te ustanove i naveo da je "zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda" obavijestio o tome tužilaštvo i policiju.

"Obavještavamo javnost da su sve iznijete informacije objavljene u tekstu na portalu Nova.rs pod naslovom 'KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre' neistinite i da KCV raspolaže dovoljnom količinom potrošenih ljekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme", naveo je KCV u saopštenju.

Portal Nova.rs je u tekstu naveo da KCV-u imaju problem sa "hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vrijeme pandemije".

Lalić je odgovorila na saopštenje Kliničkog centra Vojvodine. 

"U jednom se moram složiti sa Kliničkim centrom Vojvodine: ugled vam jeste narušen, ali ne mojim pisanjem, već vašim sramotnim tretmanom sopstvenih radnika. Ugled vam jeste narušen time što, umjesto da zaštitite sopstvenu profesiju od politikantstva, podržavate i učestvujete u licemjerju i vlastodržačkoj zamjeni teza da su građani krivi što imamo najmanji broj zaraženih u regionu, a najviše preminulih", napisala je Lalić.

Naglasila je da je ugled ljekara ugrožen jer "ne stoje iza svojih diploma".

"...i ne kažete ono što i većina vaših kolega iz cijele Evrope: 'U problemu smo. Nemamo zaštitnih sredstava. Nemamo dovoljno medicinskih radnika. Treba nam pomoć'", rekla je Lalić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

AKO

Iako se gadim srbijanske vlasti, ovo je potpuno ispravno. Tendeciozan tekst. I odje treba neke zatvoriti, a znamo i koji su to.