9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grupa radnika iz kovid bolnica u Beogradu pridružuje se protestu kod Skupštine

Region

Comments 1

Grupa radnika iz kovid bolnica u Beogradu pridružuje se protestu kod Skupštine

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu grupa ljekara i zdravstvenih radnika koji rade u kovid bolnicama, okupila se da uoči večerašnjeg protesta iskažu nezadovoljstvo aktuelnom situacijom u zdravstvu, a potom će se, kako su za N1 rekli, pridružiti protestu kod Skupštine, jer navode da stoje uz svoj narod u ovom trenutku. Oni kažu da je zdravstveni sistem pred pucanjem, a da država nije to predvidela i da su ljekari zajedno sa građanima žrtvovani.

“Kasno je za zahtjeve i epidemiološke intervencije, jer su potezi države u posljednjih mjesec dana neminovno morali da dovedu do katastrofalne epidemiološke situacije i posljedično - potpunog kolapsa zdravstva”, kažu okupljeni.

Dodaju da nijesu sigurni da su građani do kraja svjesni aktuelne situacije, koja je gora nego što se predstavlja. Svojim skupom žele da motivišu i druge zdravstvene radnike da istupe i ukažu na probleme sa kojima se suočavaju.

Okupljeni zdravstveni radnici nijesu željeli da budu snimani, niti fotografisani.

Građani su se večeras okupili u centru Beograda, Novog Sada i Niša, gdje protestuju sjedenjem na asfaltu kako bi se distancirali od, kako tvrde, provokatora koji su sinoć izazvali nerede. Protestne šetnje održane su i u Vranju i Kruševcu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Dr

A naši ljekari brane svetinje... Ćute o situaciji u zdravstvu, zbijaju redove kad se govori o korupciji... Trče u privatne ordinacije. Da bi da jedan progovori, iznese probleme. Ne svi peru ruke i pozicija i opozicija. E kuku.