15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srbi iz Hrvatske učestvuju u proslavi Oluje

Izvor: EPA

Region

Comments 5

Srbi iz Hrvatske učestvuju u proslavi Oluje

Izvor: Jutarnji.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević učesvovaće na obilježavanju godišnjice operacije Oluja 5. avgusta u Kninu, otkrio je premijer Hrvatske Andrej Plenković u intervjuu za RTL Danas.

- Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni sudjeluju na toj proslavi, sudjelovaće potpredsjednik Vlade Boris Milošević i mislim da je to dobro i korisno, korisno prije svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcioniše danas, rekao je Plenković.

Isto ne očekuje od Milorada Pupovca jer mu je u prvom planu bilo da u Kninu budu svi članovi Vlade.

Istakao je i da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na obilježavanju zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje.

- Na taj ćemo način poslati snažnu poruku Vlade o tome da moramo poštovati sve žrtve i dostojno obilježiti ta mjesta. Ministar Medved ide u Grubore 24. ili 25. avgusta, rekao je premijer.

- To je zasigurno vrlo važna i velika poruka, poruka potpredsjednika Vlade, ministra hrvatskih branitelja, generala Hrvatske vojske, zapovjednika Tigrova i čovjeka koji jako dobro na temelju svojih ličnih i porodičnih posljedica koje su mu nanešene tokom Domovinskog rata može na najbolji mogući način u ime Vlade, a na određen način i hrvatskih branitelja, poslati važnu i snažnu poruku, poruku pomirenja i okretanja budućnosti, objasnio je Plenković.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

VVM

@Djurdje - Lijepi velikosrpski snovi . Nikad više 1918 !

Djurdje

SPC se raspada na proste cinioce. Cim Milo pobedi na izborima 30.avgusta stize Tomos za autokefalnu CPC i Amfilohija kao poglavara. Sacekajte jos mjesec dana.