8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Plenković: Nijedna vlada u svijetu više ne zagovara karantin zbog koronavirusa

Region

Comments 0

Plenković: Nijedna vlada u svijetu više ne zagovara karantin zbog koronavirusa

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da više nijedna vlada u svijetu ne zagovara politiku karantina, i da je svima jasno da Hrvatska ne bi imala 7,5 miliona turista da se nije otvorila. Upitan očekuje li da sada počne da pada broj oboljelih, Plenković je rekao da on ne može biti vrač, ali da su podaci u proteklih nekoliko dana ukazali na to.

Svima je jasno da se nismo otvorili, da ne bismo imali sedam i po miliona turista. Namjerno sam to rekao na CNN-u, jer sve ostalo što nije kontrolisani rizik bi bilo kompletno zatvaranje i karantin. Više nemate nijednu vladu na svijetu koja će zagovarati takvu politiku, rekao je Plenković poslije 15. konvencije hrvatskih izvoznika u Zagrebu.

"Sad kad ćemo i našim mjerama i mjerama drugih zemalja omogućiti, po meni, smirenje broja, tada ćemo i očekivati otvaranje granice. To je u biti logika. Sve moje kolege su otprilike usmjeravale mjere kalibrirajući to", rekao je Plenković.

Upitan očekuje li sada pad broja oboljelih, Plenković je rekao da on ne može biti vrač, ali da su podaci u proteklih nekoliko dana ukazali na to.

Što se tiče novih mjera za preduzetnike, Plenković je rekao da je vlada i ranije njima dala brzo i izdašno.

"Da nismo takve mjere stavili na sto privatnom sektoru, pitanje je da li bismo zadržali funkcionisanje tolikog broja ljudi. Mjere olakšavanja da, mjere koje bi ovo pretvorile u beskrajni otpis dugova - ne. Računi se moraju plaćati", istakao je Plenković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR