7 °

max 15 ° / min 0 °

Četvrtak

26.11.

15° / 0°

Petak

27.11.

16° / 1°

Subota

28.11.

15° / 1°

Nedjelja

29.11.

13° / 6°

Ponedjeljak

30.11.

10° / 3°

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

11° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Minić: Vlast u Srbiji nema kredibilitet ni na domaćoj ni na inostranoj sceni

Region

Comments 0

Izvor: Beta

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Minić: Vlast u Srbiji nema kredibilitet ni na domaćoj ni na inostranoj sceni

Predsjednica Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić ocijenila je danas za Betu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio vanredne parlamentarne izbore za 2022. zato što ova vlast nema kredibilitet ni na domaćoj ni na inostranoj sceni.

Minić je u pisanoj izjavi navela da su prethodni izbori održani u „krajnje neregularnim“ uslovima na kojima je učestvovalo manje od polovine građana s biračkim pravom, tako da je ova vlast bez obzira što je dobila 70 odsto glasova – nereprezentativna.

„U Srbiji raste građanska neposlušnost kao odgovor na ovu neprirodnu konstelaciju, a iz inostranstva stižu sve oštrije kritike, čak i pojedinih članova grupacije narodnih stranaka (EPP) u Evropskom parlamentu, koje su prethodnih godina bile nepokolebljive u podršci SNS-u“, ocijenila je Minić.

Dodala je da će ova vlast snositi „punu i isključivu“ odgovornost za sve što se u zemlji bude dešavalo i za sve dobrovoljne ili iznuđene odluke u spoljnoj politici.

„U periodu do proleća 2022. biće donijete neke od najtežih političkih i državnih odluka. Ova vlast će biti kriva za sve, što je predsjednik Vučić već gorko konstatovao kada je prije dvije nedjelje publikovan Izvještaj Evropske komisije o napretku (stagnaciji i nazadovanju) Srbije u procesu evropske integracije“, navela je predsjednica Evropskog pokreta.

Ona je ocijenila da je istovremeno i opoziciji „bačena rukavica“.

„Opoziciji je poručeno: izvolite, imate godinu i po dana da se organizujete i da građanima nešto ponudite, da se izborite za bolje izborne uslove i da ne trošite svu energiju ocrnjujući vlast, i u međusobnim trzavicama i optužbama“, istakla je Minić.

Prema njenim riječima, opoziciji će biti teško da se organizuje kada „ljudi s bakljama na našim krovovima, maskirani huligani i najekstremnija desnica prijete našim životima, imovini, ugledu, djelima materijalne i duhovne kulture koja smo stvorili“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR