11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vojvođanski klub: SPC i naprednjački jurišnici varvarski uništavaju nasljeđe Vojvodine

Region

Comments 2

Vojvođanski klub: SPC i naprednjački jurišnici varvarski uništavaju nasljeđe Vojvodine

Izvor: autonomija.info

Autor: Antena M

  • Viber

Nevladina organizacija Vojvođanski klub (VK) najoštrije je danas osudila širenje govora mržnje i progona slobodne, kritičke misli "od strane Srpske pravoslavne crkve (SPC) i pseudointelektualnih, naprednjačkih jurušnika okupljenih oko nje”, te pozvala građansko društvo da se suprotstavi njihovim pokušajima "zatiranja vojvođanskog identiteta".

VK je u saopštenju naveo da je najnovijim natpisima u medijima razotkrivena "kriminalna djelatnost aktuelnih crkvenih struktura na zatiranju posljednjih ostataka vojvođanske prošlosti".

"Varvarsko uništavanje baroknog nasljeđa Vojvodine, uništavanje njenih vjekovnih bogomolja, kao i falsifikati koji brišu našu prošlost sa ciljem da se uništi svaka posebnost vojvođanskog prostora, šamar su za sve njene građane, kao i uvreda naše prošlosti i naših predaka", ističe se u saopštenju.

Vojvođanski klub dodao je i da "u atmosferi naprednjačkog širenja mržnje, sveopšte cenzure i nasilja", izražava zgražavanje i posebnu osudu povodom istupa "grupe ultradesničarskih i klerikalnih pseudointelektualaca bliskih aktuelnom crkvenom vrhu u Novom Sadu, navodeći da su "njihovi pozivi na linč i pokušaji gušenja slobode izražavanja još jedan dokaz nasilja aktuelnog režima, čiji je cilj ubrzana fašizacija našeg društva".

"Građansko društvo u Vojvodini mora se svim silama suprotstaviti zatiranju naše prošlosti, fašističkom gušenju svake kritičke misli i pokušajima da se zavede totalitarna ultradesničarska diktatura najgorih slojeva ovog društva. Zatiranje evropskog identiteta Vojvodine i brisanje naše istorije mora naići na odlučan otpor", poručuje se u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Podrzavam!

Vas gradjanski duh se zdravo buni proyiv zatucanih svetosavskih kletofasista. Nazalost, taj naum, kosta nas zivaca, ali necemo se dati! Vi se borite tamo, mi ovamo! Nece proci!

O,Srbijo

Vi ne da se necete sirit na druge teritorije koje ste smeknuli, no ce vas i vase pocet napustat. Nevolja je. Srbija je puna intelektualaca i gradjanski nastrojenog naroda, a nije im strano da se pobune protiv vlasti i bilo cega sto smatraju da je lose. Zaleceli ste se od euforije polako