3 °

max 5 ° / min -2 °

Ponedjeljak

18.01.

5° / -2°

Utorak

19.01.

6° / -2°

Srijeda

20.01.

6° / 1°

Četvrtak

21.01.

9° / 6°

Petak

22.01.

12° / 8°

Subota

23.01.

11° / 8°

Nedjelja

24.01.

9° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NDNV: Uvredljivi grafiti Gruhonjiću na ulazu u zgradu u kojoj živi

Region

Comments 2

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

NDNV: Uvredljivi grafiti Gruhonjiću na ulazu u zgradu u kojoj živi

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je da su u noći između ponedjeljka i utorka nepoznate osobe ispisale grafite mržnje i nacionalne netrpeljivosti na ulazu u zgradu u kojoj živi programski direktor NDNV Dinko Gruhonjić.

Na ulazu u zgradu ispisane su poruke kao što su "Pi*do ustaška ovo nije tvoj grad ni zemlja" i "Smrade konjušarski", uz koje su ispisani keltski krst i svastika koji predstavljaju nacističke simbole, a ispisano je i "Ratko Mladić srpski heroj".

Ovim činom direktno je ugrožena sigurnost Gruhonjića i njegove porodice, a on je označen kao legitimna meta, naveo je NDNV.

Dodaje se da je događaj uslijedio nakon teksta na portalu VOICE, čiji je Gruhonjić glavni i odgovorni urednik, pod naslovom "Novi Sad - nacionalšovinistička palanka koja slavi genocid?" u kojem je analiziran problematičan sadržaj grafita koji se pojavljuju u Novom Sadu.

Dodaje se da zbog toga NDNV smatra da je pored napada na sigurnost Gruhonjića, u pitanju i napad na slobodu medija i izražavanja.

Društvo je slučaj prijavilo tužilaštvu i policiji. "Očekujemo da počinioci ovog opasnog krivičnog djela budu što prije pronađeni, uhapšeni i privedeni pravdi", ističe se u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR