11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brnabić: Povlačimo odluku o protjerivanju Miloševića, cijela Vlada se slaže sa izjavom Božovića

Region

Tag Video
Comments 27

Brnabić: Povlačimo odluku o protjerivanju Miloševića, cijela Vlada se slaže sa izjavom Božovića

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem povodom protjerivanja ambasadora.

Novinarima se nakon sastanka obratila premijerka Srbije Ana Brnabić.

"Predsjednik Srbije je mene i Selakovića pozvao da se konsultujemo, on razumije ovu odluku, reagovali smo u skladu sa Bečkom konvencijom, uzvartili smo recipročnim mjerama. Ali je nekako u najkraćem ono što je nama predsjednik rekao da su konvencije su važne, ali život je važniji. Da je naše prijateljstvo sa Crnom Gorom važnije. Vrijeme je za prijateljstvo sa Crnom Gorom, iz tog razloga nas je predsjednik zamolio da razmotrimo ovu odluku, tako da će Srbija još večeras, unilateralno, jednostrano povući odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji", rekla je Brnabić.

"Takođe smo se konsultovali sa predstavnicima Srba u Crnoj Gori, oni su ovo podržali, tako da će još večeras odluka biti povučena", dodaje Brnabić.

Ona je citirala izjavu Božovića, zbog koje je kako kaže, Božović protjeran.

"Moram da kažem da se ja kao predsjednica Vlade, ministar Selaković kao i čitava Vlada u potpunosti slažem sa ovom izjavom. Ovo je izjava, ni na koji način ne može biti povod, da se izbaci iz zemlje. Čak i kada se ne slažemo činjenično u vezi sa izjavama, čak i to može biti povod za protestnu notu a ne za proglašavanje za personu non grata. Djeluje kao da se samo očekivalo da se u Podgorici nešto desi, da bi se u stvari pojavio razlog da izbace našeg ambasadora i za neprijateljski akt. Mi ne želimo neprijateljski akt prema Crnoj Gori. Meni je žao što se sve češće u Crnoj Gori prekraja istina, govori se da je Srbija bila okupator u Prvom svjetskom ratu. Srbija se danas od zvaničnika nekih u Crnoj Gori proglašava okupatorom", navela je Brnabić.

Ali kako kaže, moraju da daju šansu partnerstvu i saradnji. Bilo kakvo otežavanje situacije, kaže, nije u interesu.

Komentari (27)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

@Mihiz Nema ona pojma o istori (povjesti-ovo je gospođici prijevod) Crne Gore, a ni Srbije. Gospođa je HRVATICA i priča priče friško naučene na treningu kod šefa Vučića, Nemojte joj puno zamjeriti, KRKČANKA tako mora, a ne misli baš tako. MOŽDA?????

podgoricanin

izgleda da u srbiji pored epidemije korone vlada i epidemija kretenizma,! ne znam kako bi drugačije okarakterisao ovu izjavu! gospodo iz URE da li se slažete sa vašom premijerkom ? ovo ćutanje me navodi do zaključka da je ovo ipak maronetska a ne ekspertska vlada!

dr

Nema govori se,Srbija je bila okupator i to zna citav svijet..i to uz pomoc Francuske koja se izvinila Crnoj Gori..i uvijek ste se tako slepali uz velike sile da biste nesto usicarili.