8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kurti: Uvešćemo mjere reciprociteta prema Srbiji

Izvor: EPA/EFE

Region

Comments 0

Kurti: Uvešćemo mjere reciprociteta prema Srbiji

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da će mjera reciprociteta prema Beogradu biti uvedena, ali da je za to potrebna dobra priprema.

Kurti je, na sjednici skupštine privremenih prištinskih institucija, na kojoj se raspravlja o prvih sto dana vlade, rekao da će reciprocitet biti uspostavljen, ali da ne želi da on propadne.

“Pripremićemo se, uspostavićemo reciprocitet i on neće propasti“, rekao je Kurti odgovarajući poslaniku Demokratske partije Kosova Fadilju Nuri, koji mu je postavio pitanje kada će uvesti mjeru reciprociteta Beogradu.

Kako je rekao od 2011. godine usvojena je puna rezolucija o političkom, ekonomskom, trgovinskom reciprocitetu sa Srbijom i taj princip je navodi iznio na sastancima u Briselu.

„Besnik Bisljimi je detaljno pripremio dokument, 11 povreda koje Srbija čini protiv Kosova u našem zajedničkom izvještaju i to smo pokazali međunarodnim faktorima i dajemo vremena da se to primijeni sa reciprocitetom“, rekao je Kurti.

Naveo je da ukoliko ne uspije primjena reciprociteta,u potpunosti, da onda taj koncept umire.

„Zainteresovani smo za njegovu potpunu i pravilnu primjenu. Uzajamnost nije osveta, to je zdrav princip između dvije države koje će biti jednake”, rekao je Kurti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR