8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Moskva stoji iza ustoličenja Joanikija

Region

Comments 1

Moskva stoji iza ustoličenja Joanikija

Izvor: N1/Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže da iza, kako je rekao, ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, stoji Moskva.

Kazao je da je premijer dao nalog da se ustoličenje sprovede faktički na silu tek kada je, kako je rekao, dobio podršku proruskih snaga iz vladajuće većine.

On je dodao da Crna Gora neće postati ruski satelit.

"Rusi procjenjuju da je NATO u krizi i procjenjuju da ga mogu poniziti hibridnim ratom i atakom na jednu malu članicu Alijanse na Balkanu", kazao je Drašković.

Drašković je za sarajevsku N1 televiziju iznio i kritike na račun ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina koji se javno zalaže za tzv. "srpski svet".

"To su opasne priče. I ratovi 90-ih su počeli od priče. Teško tom 'srpskom svetu' za kojeg se Vulin zalaže", rekao je Drašković.

On je dodao i da nije najbolje upoznat sa ulogom Srpske pravoslavne crkve, ali da je poznato da ona ne plaća porez i da je "miljenica državne kase".

On je rekao da je SPC vraćena imovina i da ne podliježe zakonu.

"Tolika krivična djela su počinile vladike uključujući i pedofiliju, ali ne mogu biti i nijesu procesuirani. Oni imaju svoje sudove koji ne rade. Dok nije došlo do jedne naopake indoktrinacije u srpskom narodu i crkvi su se događale drugačije stvari. Onog trenutka kada je crkva prihvatila da bude čuvar i propagator nacije, a ne Hrista i hrišćanstva došlo je do duhovnih lomova u cijelom narodu", rekao je Drašković.

Prema njegovim riječima, i dalje je mnogo "Hristovih sljedbenika" u SPC navodeći jednog koji mu je 90-ih godina rekao da nijedna crkva ni manastir na Kosovu nije vrijedna jednog ljudskog života.

"Mnogo je mladih, obrazovanih ljudi koji na drugi način gledaju na naciju. Evropa spava, a ima moć da nas urazumi, evropeizuje, ali ne reaguje. Ona mi je još jedina nada i da će shvatiti da će se Balkan uljuditi ili će se Evropa balkanizovati što bi bila kazna za nju", rekao je Drašković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Stevan Dž

Vuče Tu si isti davno u Srbiji spomenuo poglavicu u Kongu u Africi koji je rekao na njihovom skupu: "neću dozvoliti da mi Balkanizujete Kongo...."