11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jedinice Rosu na prelazima Jarinje i Brnjak s blindiranim vozilima

Izvor: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Region

Comments 5

Jedinice Rosu na prelazima Jarinje i Brnjak s blindiranim vozilima

Izvor: Danas.rs

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Pripadnici specijalne jedinice Rosu raspoređeni su jutros na dva prelaza na sjeveru Kosova, Jarinje i Brnjak, sa oko 20 vozila, od toga više od 10 blindiranih, javio je Kosovo onlajn.

Još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić – Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Pripadnici Kosovske policije su juče i u noći između subote i nedjelje na Jarinje dopremili desetak montažnih kontejnera, što je izazvalo zabrinutost Srba na sjeveru Kosova.

Kako je ranije saopšteno iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Priština planira da počne da skida srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i da ih zamjenjuju svojim.

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić rekao je danas da je na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje raspoređeno više od 20 vozila specijalnih jedinica kosovske policije.

On je  za TV Pink kazao da su na tim prelazima raspoređena većinom blindirana vozila, kao i da pripadnici jedinice ROSU nose „duge cijevi“.

„Građani na sjeveru Kosova su uznemireni ovom demonstracijom sile. Predsjedništvo Srpske liste je jutros zasijedalo i pozvalo građane da ne nasijedaju na provokacije jer Priština želi destabilizaciju prilika“, kazao je Simić.

Navodeći da je akcija povezana sa temom registarskih oznaka, potpredsjednik Srpske liste je ocijenio da je namjera prištinskih vlasti da Srbima na Kosovu onemogući slobodu kretanja.

„Ovo je brutalno kršenje Briselskog sporazuma, ali se nadam da će naći političko rješenje“, kazao je Simić.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Tito

Voze srbi dzabe evo 22 godine. Ne placaju registraciju. Sad posle 22 godine kad drzava sprovede zakon kukaju srbi da su zrtve!!! Jao mrze nas provociraju!!!

rudolf

Podrška nezavisnom Kosovu.Samo jako.

Njegoš

Duge cijevi na granici srbima su čudo neviđeno, dok su im srpske duge cijevi i NATO helikopteri u Crnogorskim svetinjama sasvim normalno??!!!