15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Avioni Vojske Srbije nadlijetali prijelaz Jarinje

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 0

Avioni Vojske Srbije nadlijetali prijelaz Jarinje

Izvor: AlDžazira

Autor: Antena M

  • Viber

Borbeni avioni Vojske Srbije u dva navrata nadlijetali su danas prostor kod administrativnog prijelaza Jarinje, a okupljeni Srbi koji blokiraju prijelaz burno su ih pozdravili.

Kako je navedeno, "helikopteri su upućeni u preventivne svrhe i prate sigurnosnu situaciju na terenu."

Ministar unutrašnjih poslova Kosova saopštio je da je noćas jedan sat poslije ponoći u kriminalnom aktu s elementima terorizma izazvanih od sumnjivih osoba izgorio Centar za registraciju vozila koji se nalazi u objektu opštine Zubin Potok, prenosi Anadolija.

“Takođe, napadnut je Centar za civilnu registraciju u Zvečanu gdje se sumnja i na eksplozivno sredstvo. Ove kriminalne radnje pokazuju najbolje šta će se dogoditi na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak ukoliko ne bi bilo prisustva specijalnih jedinica koje garantuju red i sigurnost”, napisao je Svecla.

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da su napadi na centre za registraciju vozila u Zubinom Potoku i Zvečanu akcije koje je “potakla Srbija”, izvijestila je Radio-televizija Kosova (RTK), navodeći Kurtijevu objavu na Facebooku.

Kurti je na toj društvenoj mreži napisao kako preliminarne istrage pokazuju da požar u zgradi Centra za registraciju vozila u Zubinom Potoku “nije slučajan”.

Pojedinci ili grupe kriminalnim aktivnostima ugrožavaju vladavinu prava, napadaju našu državu i remete mir, ocijenio je Kurti. “Njih jasno ohrabruje i podržava Srbija, točnije tamošnji autokratski režim”.

On je pozvao građane, posebno “sjeverno od Ibra, bilo da su Srbi, Albanci, Bošnjaci ili Romi, da ostanu mirni i surađuju s kosovskim institucijama”.

On je istakao da je MUP Kosova sa svojim agencijama angažovan na redu, bezbednosti i vladavini prava i “garant je suverene odluke Vlade Kosova i uprkos takvim djelima nastaviće sa punim angažovanjem na primjeni odluke na cijeloj teritoriji Republike Kosova”.

 Pozvao je građane na sjeveru zemlje da poštuju zakone i da ne budu upravljani i dirigovani ili manipulisani od strane onih koji preživljavaju politički ili materijalno profitiraju, samo zahvaljujući tenzijama.

Srpski građani sa sjevera Kosova već šesti dan zaredom blokiraju puteve koji vode ka prelazima Jarinje i Brnjak u znak protesta zbog odluke Vlade Kosova o uvođenju recipročnih mjera obaveznih probnih tablica za registarske tablice iz Srbije, kao i uklanjanje KS tablica i tablica sa skraćenicama gradova na Kosovu koje izdaje Srbija, koje su ilegalne na teritoriji Kosova.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR