16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

16° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lavrov: Vučić i Putin se čuju telefonom, upoređuju pozicije i usklađuju korake

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 4

Lavrov: Vučić i Putin se čuju telefonom, upoređuju pozicije i usklađuju korake

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Prilikom susreta sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom, Sergej Lavrov je rekao da se dijalog Srbije i Rusije postepeno razvija na svim nivoima bez obzora na složenu međunarodnnu situaciju. On je dodao da se predsjednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin čuju telefonom, "upoređuju svoje pozicije, usklađuju naše dalje korake".

Komentarišući svoj nedolazak u Beograd u junu ruski ministar je rekao da „oni koji su ga onemogućili po nalogu svojih „gazdi“ moraju da shvate da njihove „pakosti“ ne mogu da pokolebaju rusko-srpske odnose, za koje kaže da su zasnovani na čvrstom prijateljstvu dva naroda.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije navodi se da su Lavrov i Vulin razgovarali o pitanjima bilateralne i regionalne sradanje, da je konstatovana obostrana posvećenost na dalje jačanje strateškog partnerstva i tijesnu koordinaciju napora da se ojača stabilnost i bezbjednost na Balkanu.

„Uzimajući u obzir nedavno pogoršanje situacije na Kosovu i tenzije koje su tamo i dalje prisutne, ukazano je na neophodnost da se u pokrajini reguliše situacija na osnovu strogog poštovanja normi međunarodnog prava, uz oslanjanje na Rezoluciju 1244 SB UN, i pri punom uvažavanju suvereniteta i teritrijalnog integriteta, zakonitih prava i interesa Srbije“, navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin boravio je danas u Moskvi, gdje se sastao sa Lavroviom, ali i zvaničnicima ruskog ministarstva odbrane i namjenske industrije.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Trile

Ne blefirajte više, Kosovo je nezavisna država a vi ste ,tj Putin i Vučić lopovi neviđenih razmjera kao što su Srbija i Rusija regionalno zlo.

Urinej

meni ovo izgleda da se dogovaraju kako laznom propgandom i podvalama otvore novi front n Balkanu,nazalost

BELVEDER

Slabe su ti informacije. Dok oni tako razgovaraju, Putin sprema Vučiću iza leđa litije! Nije zadovoljan Vučićem, stalno mu vrda!