10 °

max 21 ° / min 10 °

Nedjelja

05.05.

21° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tači: Srbija nije nasljednica SFRJ, imaćemo vojsku i ući u NATO

Region

Comments 0

Tači: Srbija nije nasljednica SFRJ, imaćemo vojsku i ući u NATO

  • Viber
Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je da Srbija nema imovinu na Kosovu i da je odluka kosovske vlade o imovini pravedna, ustavna i zakonska.
"Srbija nije nasljednik Jugoslavije. Odluka Vlade Kosova je pravedna, ustavna i zakonska. Privatna imovina je sveta i ne smije da se dira", tvrdi Tači, komentarišući odluku kosovske vlade kojom se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP KiM registruje na ime Kosova.

Tači je pozvao predstavnike Srba u centralnim institucijama da se vrate i poručio da je "možda u interesu Srbije da ih drži van njih, ali nije u interesu Srba na Kosovu".
Dodaje da u narednom periodu treba donijeti važne odluke, a među njima je i formiranje Zajednice srpskih opština.
On je na sastanku sa predstavnicima civilnog društva i medija u Medija centru u Čaglavici rekao i da će Kosovske bezbjednosne snage biti moderna vojska i faktor mira i stabilnost na Kosovu i u regionu.
Kako kaže, od predstavnika Srba u institucijama čuo je da ih "Beograd ometa“ da podrže predlog transformacije BSK u vojsku.
"Ne možemo se konsultovati sa Srbijom oko naših problema", poručio je Tači i dodao da Srbija ima isti odnos prema Kosovu kao i prije sukoba.
Tači je rekao da su Kosovske bezbjednosne snage u praksi vojska, jer su njeni pripadici naoružani, a da je transformacija samo put ka učlanjenju u NATO.
"Imaćemo i vojsku i partnerstvo sa SAD", kaže Tači.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR