27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Reakcije iz RS na Šmitovu odluku: Odluke nećemo sprovoditi, donijećemo svoj izborni zakon

Izvor: screenshot

Region

Comments 0

Reakcije iz RS na Šmitovu odluku: Odluke nećemo sprovoditi, donijećemo svoj izborni zakon

Izvor: Klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon odluke visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da nametne tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, predstavnici političkih stranaka iz srpskog entiteta počeli su slati prve reakcije. Svi su nezadovoljni odlukom.

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS-a i lider stranke Ujedinjena Srpska, kazao je da će odgovor RS-a biti donošenje vlastitog izbornog zakona.

"Obavićemo konsultacije i reagovati najpismenije moguće, nećemo dozvoliti da se isprovociramo, a ove odluke nećemo sprovoditi", rekao je Stevandić.

Mišljenja je da je ova odluka donijeta s ciljem da se poništi napredak koji je postignut dobijanjem statusa za početak pregovora BiH s EU, kao i da se zemlja ponovo vrati u doba nametanja i arbitražnih odluka.

"Ovo je ludačka košulja za BiH, pa ko hoće da je nosi", rekao je Stevandić.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović ocijenio je da se domaći politički predstavnici trebaju dogovarati o svim pitanjima, pa i o izbornom procesu u BiH, ističući da Šmit nikako sebi nije smio dozvoliti da nameće izmjene Izbornog zakona BiH.

"Pogotovo je na tom planu nedopustivo davati ovlašćenja nekakvoj Centralnoj izbornoj komisiji BiH da se postavlja iznad vlasti i određuje ko će, gdje, šta i kako raditi. RS ne priznaje visokog predstavnika, a i da su njegove odluke idealne prirode, to nije način i doprinos da BiH krene putem evropskih standarda i zemalja koje imaju neki svoj integritet", izjavio je Čubrilović. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR