30 °

max 30 ° / min 19 °

Ponedjeljak

17.06.

30° / 19°

Utorak

18.06.

31° / 20°

Srijeda

19.06.

33° / 21°

Četvrtak

20.06.

35° / 23°

Petak

21.06.

34° / 23°

Subota

22.06.

34° / 25°

Nedjelja

23.06.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Detalji pada aviona kod Zagreba: Padobranci se pripremali za državno takmičenje, navodno otkazao motor

Izvor: Ilustracija/Pixabay

Region

Comments 1

Detalji pada aviona kod Zagreba: Padobranci se pripremali za državno takmičenje, navodno otkazao motor

Izvor: Jutarnji.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Hrvatske Andrej Plenković došao je na mjesto pada aviona, i potvrdio da je u nesreći poginula jedna osoba.

Kako javlja RTL, u avionskoj nesreći kod Zagreba poginuo je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića, prenosi Danas.hr.

"U avionu je bilo pet osoba. Prema informacijama policije, HGSS-a, jedna osoba je umrla, ostalima se ukazuje pomoć. Hvala svima na brzoj reakciji“, rekao je Plenković i zahvalio hitnim službama.

Nova TV javlja da je uzok pada aviona otkazivanje motora pri uzlijetanju, međutim ova informacija još nije zvanično potvrđena.

Plenković je istakao da su sve osobe iz aviona hrvatski državljani, čime je opovrgnuo ranije informacije da se radi o Mađarima.

Vili Beroš, hrvatski ministar zdravlja rekao je da su tri osobe lakše povrijeđene.

„Jedna osoba ima težu povredu, povrijedila je kičmu, ona je helikopterom prevezena u KB Dubrava. Ostale osobe su išle kolima“, rekao je Beroš.

Jedna od povrijeđenih  u padu avionakraj Zagreba je Veselka Klobučarić-Pirc, predsjednica padobranskog kluba Croatia i viceprvakinja Europe u skokovima na cilj, javlja 24sata. "Poletjeli su i trebali odraditi skok sa 1500 metara, jer su trenirali za predstojeće državno prvenstvo", rekao je njen suprug.

Bila je članica Državne reprezentacije bivše Jugoslavije od 1990.– 1991.g. - klasične discipline i paraski. Vice prvakinja bivše Jugoslavije u skokovima na cilj 1990.g. Članica Državne reprezentacije RH od 1992.  do 2012.g, vice prvakinja Europe u disciplini skokova na cilj te 3. mj. ekipno žene u skokovima na cilj u Osijeku, 2007.g.

Nešto ranije, O avionskoj nesreći kod Ježdovca oglasilo se na Facebooku Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a, koje je izvijestilo da je avion pronađen, da je u njemu u trenutku pada bilo pet osoba, a ne četiri, kako su govorile ranije informacije, te su potvrdili da je jedna osoba poginula.

Kako su izvijestili, Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je danas u 15:47 sati dojavu o padu aviona tipa Cessna 182 na području Stupnika te su odmah o padu obavijestili hitne službe.

"Na teren su upućeni pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb, policija, hitna medicinska pomoć, HGSS Samobor i Zagreb te vatrogasci", navodi se u izvještaju.

"Na letu je bilo registrovano 5 putnika. Jedna osoba je smrtno stradala, četiri osobe su ozlijeđene te se radi na trijaži ozljeda i organizaciji transporta", izvijestili su iz Civilne zaštite.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

uross

Molim vaș portal da kada preuzimate vijesti iz inostranstva prije ovog bombastiċnot naslova stavite lokaciju! Pomislio sam da nije kod nas sluċajno