21 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Erdogan danas u Sarajevu

Region

Comments 0

Erdogan danas u Sarajevu

Autor: Milica Mandić

  • Viber

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan boraviće danas u radnoj poseti Bosni i Hercegovini, u okviru koje će se sastati s predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. 

Obavještajne agencije dobile su dojavu da bi na predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana mogao da bude izvršen atentat.
Erdogan dolazi u radnu posjetu BiH, a održaće i predizborni skup u Zetri na kojem bi moglo da bude prisutno od 10.000 do 15.000 Turaka.

Turskim obavještajnim agencijama dojavljeno je da osobe turskog porijekla pripremaju atentat na predsjednika. Navodno je dojava došla od grupe turskih državljana koji žive u Skoplju.

Planiran je i sаstаnаk dеlеgаciја BiH i Turske, posle koga će se Izetbegović i Erdogan obratiti medijima, najavljeno je iz Predsedništva BiH. 

Politički analitičar iz Bosne i Hercegovine Srećko Latal kaže da posjeta Erdogana, koja ima i državnu i privatnostranačku dimenziju, u jeku predizborne kampanje otvara vrlo ozbiljno pitanje strateške orjentacije Bošnjaka i njihovih političkih predstavnika.

"Veliko je pitanje da li je zaista za Bošnjake dugoročno dobro da se u toj mjeri oslanjaju na Tursku ili bilo koga drugo i da li bi im bilo bolje za opstanak i jačanje države da ulože dodatne napore pa da izgrade bolje odnose sa predstavnicima Srba i Hrvata."

Iako Erdoganov dolazak mnogi vide kao pokušaj da olakša poziciju SDA neki vjeruju da bi baš Erdogan od toga mogao profitirati.
Analitičar Aleksandar Grbić.

"To su naravno uvjek žetoni u svjetskoj partiji pokera u kojoj on pokzuje Evropi da ima konkretan uticaj u jednom evropskom prostoru, a s druge strane pokazuje svojoj javnosti da Turska ima opet realne potencijale da se nametne ili bar projektuje u doglednoj budućnosti kao imperija," saopštio je Grbić za BHRT. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR