22 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 13°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Strugar: Spajićeva Vlada će pasti kada Vučić to odluči

Izvor: Dragan Tomašević foto/Antena M

Javna rasprava

Tag Video
Comments 2

Strugar: Spajićeva Vlada će pasti kada Vučić to odluči

Autor: Antena M

  • Viber

Izjava premijera Milojka Spajića da će Vlada Crne Gore glasati za Rezoluciju o Srebrenici bila je jedna od tema naše emisije Javna rasprava.

Komentarišući najave iz Demokratske narodne partije, komunikolog Miodrag Strugar vjeruje da Vlada neće pasti.

"Znate li kad će Vlada da padne? Kada odluči Vučić. Sve ostalo su igre, poruke koje šalju za svoju biračku javnost. Knežević igra malo tvrđu igru, on je tu uvijek takav bio i takav imidž ga prati, ali da li će pokrenuti Knežević smjenu Vlade? Neće.

Vadiće se za to da neće sa DPS-om, neće sa Adrijanom, neće sa Borisom Mugošom, naći će oni uvijek izgovore za tako nešto, ali će biti oštro protiv i možda će mu biti i alat za trgovinu za neka mjesta po dubini, širini, visini, već po čemu.

Ali neće rušiti tu Vladu dok god to Vučiću ne bude odgovaralo. Kad bude Vučiću odgovaralo, onda će ta Vlada pasti", rekao je Strugar.

Predsjednik HGI-a Adrijan Vuksanović podvlači da nijedan narod ne može biti genocidan.

"Slušali smo juče da li Njemačka ima pravo baš da, s obzirom na Prvi i Drugi svjetski rat, pokreće takvu inicijativu, ja bih rekao da, baš Njemačka ima pravo.

Njemačka baš ima pravo zato što se Njemačka na pravi način suočila sa svom ružnom prošlošću. To je put i za druge da se suoče sa svojom ružnom prošlošću. Što se tiče amandmana nema potrebe za njima, niko se ne označava u smislu etničke grupe, nacionalne skupine, naroda kao genocidni. Naprotiv, označavaju se pojedinci kao genocidni", smatra Vuksanović.

Novinar Duško Kovačević nije saglasan sa Vuksanovićem da Njemačka ima pravo da sudi o drugim zločinima. 

"Kako se to iskupila Njemačka poslije onakva dva zločina svjetska koja je samo u logorima, najužasnijim, ubila šest miliona Jevreja? Da ne govorim što je uradila po Rusiji i po čitavoj Evropi. Pokoljimo pola svijeta, pa onda podignimo dva, tri muzeja i iskupili smo se. Ja razumijem Spajića, ja nijesam za potpisivanje te rezolucije o Srebrenici, ali razumijem Spajića u jednom smislu.

Ako se usvoje ti amandmani, mislim da je Spajić više uradio za Republiku Srpsku i za Srbiju, nego ova jedna rezolucija koja je jedna od mnogih o Srebrenici", kazao je Kovačević.

Cijelu emisiju možete poslušati na linku ispod:

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

masha

Miško treba da ima svoj svakodnevni podkast.

Boka

Naravno Vučića svi slušaju i naravno crkvu Srbije.