6 °

max 6 ° / min -2 °

Ponedjeljak

18.01.

6° / -2°

Utorak

19.01.

6° / -1°

Srijeda

20.01.

7° / 2°

Četvrtak

21.01.

10° / 6°

Petak

22.01.

12° / 10°

Subota

23.01.

11° / 10°

Nedjelja

24.01.

10° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konkurs za djecu u okviru kampanje "Ostani doma"

KORONAVIRUS

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Konkurs za djecu u okviru kampanje "Ostani doma"

Kao podršku kampanji "Ostani doma", Zavod za metrologiju danas pokreće kreativni konkurs pod nazivom "Mjerioci u kuhinji" namjenjen djeci uzrasta do 15 godina.

"U okviru konkursa djeca ili njihovi roditelji mogu da od kuće prave video zapise u kojima, na primjer, djeca mjere masu i/ili zapreminu namirnica ili pomažu u pravljenju kolača, palačinki, mafina i sl. Uz zabavu, istovremeno bi djeca učila o, na primjer, mjernim jedinicama kilogram, litar, kao i manjim mjernim jedinicama gram, mililitar i njihovoj upotrebi u kuhinji.

Zavod za metrologiju ovim konkursom želi da doprinese akciji Ostani doma i sprečavanju širenja koronavirusa, odnosno da podstakne sve da poštuju mjere i preporuke zvaničnih nadležnih institucija i tako čuvaju zdravlje", navode u saopštenju iz Zavoda. 

"Učešćem na konkursu djeca mogu vrijeme koje provode kući ispuniti zabavnim sadržajem i ujedno naučiti više o mjerenjima mase ili zapremine.  

Za učešće na konkursu potrebno je Zavodu za metrologiju poslati video zapis do minut, naziv i kratki opis videa, kao i ime i prezime i kontakt telefon pošiljaoca na email: [email protected].

Dostavljene video zapise će Zavod objaviti i na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #ostanidoma #pomocukuci, #mjeriociukuhinji, #porodicnametrozabava i #metrologijaukuhinji. I učesnici konkursa mogu video zapise koje dostave Zavodu i sami postavljati na svojim nalozima na društveniim mrežama uz navedene hashtag-ove", dodaju u saopštenju. 

Konkurs će trajati do 31. marta 2020. a najkreativnije učesnike očekuju nagrade. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR