16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predlog mjera tima za zaštitu i spašavanje Opštine Tivat

KORONAVIRUS

Comments 0

Predlog mjera tima za zaštitu i spašavanje Opštine Tivat

Autor: Antena M

  • Viber

U skladu sa novom epidemiološkom situacijom u Crnoj Gori, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje održao je sjednicu, razmotrio aktuelnu situaciju u Tivtu i predložio novi set mjera.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Opštine Siniša Kusovac.

Mjere, zabrane i ograničenja su:

1.     Epidemiološki nadzor u Domu zdravlja da bude uspostavljen tokom 24 časa, radi kontinuirane kontrole.

2.    Komunalna policija, komunalna inspekcija i saobraćajna policija da redovno, 24 časa realizuju kontrolu sprovođenja mjere zabrane okupljanja na javnim mjestima.

3.    Povezivanje sa javnim sektorom, odnosno NVO i pojedincima radi pružanja podrške starim osobama i hroničnim bolesnicima.

4.    Nadležni sanitarni inspektor, u saradnji sa Domom zdravlja, policijom i komunalnom inspekcijom da kontroliše sprovođenje propisanih mjera za osobe u režimu samoizolacije.

5.    Na osnovu predloženih mjera Nacionalnog koordinacionog tima, kao primarna lokacija za karantin određuje se hotel Kamelija u Donjoj Lastvi.

6.    Snabdijevanje osnovnim životnim namirnicama i ljekovima samohranih staračkih domaćinstava koja su na evidenciji službe geronto-domaćica i korisnika u stanju socijalne potrebe, povjerava se Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Tivat.

7.    Sva zvanična komunikacija sa građanima odvija se putem veb-sajta Opštine, viber zajednice „Opština TIVAT – Community“, zvaničnih naloga Opštine Tivat na društvenim mrežama i Radio Tivta.

8.    Opština Tivat priprema raspored restriktivne realizacije građevinskih radova na investicionim projektima. Prioritet je hitno asfaltiranje saobraćajnice na kružnom toku kod Doma Vojske i saobraćajnice u Gradiošnici, radi bezbjedne komunikacije sanitarnih, medicinskih i drugih službi u slučaju potrebe.

9.    Opštinska preduzeća Vodovod i kanalizacija i doo Komunalno Tivat tolerisaće kašnjenja u plaćanju računa do 30 dana.

10.   Pojačane mjere kontrole procedura dostave hrane iz ugostiteljskih objekata.

11.   Na osnovu preporuke Nacionalnog koordinacionog tima, sahrane se obavljaju samo u krugu porodice, bez primanja saučešća u kapelama.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje korigovaće postojeće i donositi nove mjere, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Nacionalnog koordinacionog tima, zaključili su u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR