13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Cetinje: Komunalna policija nastavila kontrole, volonteri pomažu starima

KORONAVIRUS

Comments 0

Cetinje: Komunalna policija nastavila kontrole, volonteri pomažu starima

Autor: Antena M

  • Viber

Prijestonica Cetinje ustupiće opštinskoj organizaciji Crvenog krsta transportno vozilo, kako bi volonteri te organizacije mogli lakše da dopremaju pomoć onima kojima je potrebna, saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Volonteri Crvenog krsta Prijestonice Cetinje danas su obišli osam staračkih domaćinstava u Bobiji, Kraće Dolu, Dodošima i Jankovića kršu i ponijeli im osnovne životne namirnice i vodu.

Komunalna policija Prijestonice Cetinje je u koordinaciji sa OB Cetinje nastavila sa pojačanim mjerama nadzora primjene zabrane javnih okupljanja, te konstatovala da je bilo kršenja u zoni nacionalnih parkova Skadarsko jezero i Lovćen.

Ekipe komunalne policije izašle su na teren i na Rijeci Crnojevića zatekle nekolike grupe izletnika koje su upozorile na zabranu svih javnih okupljanja, na nužnost samoizolacije i držanja socijalne distance, jer neodgovornim ponašanjem ugrožavaju sopstveni i živote ljudi sa kojima dolaze u kontakt.

Načelnik Komunalne policije Savo Jašović je kontaktirao direktore oba nacionalna parka, koji su ga obavijestili da su u međuvemenu postavili nadzornike, te da će ukoliko bude novih kršenja privremenih mjera, kontaktirati Komunalnu i redovnu policiju.

Obilaskom grada, timovi Komunalne policije utvrdili su da građani u najvećoj mjeri poštuju preporuke i mjere Ministarstva zdravlja. Osim manjih redova ispred prehrambenih radnji, gdje se poštovala socijalna distanca, nijesu zabilježena druga okupljanja građana.

Po prijavi građana kontrolisane su pekarske i poslastičarske radnje, kao i ugostiteljski objekti za pripremu i dostavu hrane.

Uočeno da u pojedinim objektima radnici ne nose zaštitne maske i rukavice, pa su vlasnici upozoreni da nepravilnost odmah isprave, jer će u suprotnom biti obaviještena sanitarna inspekcija i drugi nadležni organi, te pokrenute krivične prijave zbog nepridržavanja zaštitnih mjera.

Evidentirana su i nekolika slučaja da roditelji izvode djecu u park i da koriste parkovski mobilijar, ali su službe Komunalne policije brzo reagovale i upozorile građane da je zabranjena upotreba parkovskih površina, te da napuste taj prostor.

Još jednom apelujemo na građane da ne ugrožavaju živote sopstvene djece pristupom „meni se to ne može desiti“, „ja vodim računa“, „dovoljno je da im operemo ruke“. Slike i informacije iz nama bliske Italije, najbolji su demant tom neodgovornom pristupu.

Opštinski štab za zaštitu i spašavanje apeluje na građane da poštuju mjere samoizolacije i da ostanu doma, jer je to najbolji način da budu odgovorni prema sebi i drugima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR