7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Građani Tuzi poštuju propisane mjere

KORONAVIRUS

Comments 0

Građani Tuzi poštuju propisane mjere

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Građani Tuzi pridržavaju se privremenih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kazao je volonter kriznog štaba Štefan Camaj i dodao se situacija polako normalizuje u toj opštini koja se zbog epidemije koronavirusa od 24. marta nalazi u izolaciji.

Camaj je agenciji MINA kazao da je situacija u Tuzima mirna i da se na ulicama mogu vidjeti samo volonteri i zaposleni u službama.

“Gotovo svi stanovnici Tuzi poštuju propisane mjere da ne izlaze iz svojih domova a umjesto njih sve potrebne zahtjeve obavljaju volonteri”, rekao je Camaj.

Kako je objasnio, volonteri su proteklih dana na terenu pokušavali na sve načine da olakšaju život stanovnicima Malesije i Tuzi.

„Volonteri su na terenu, rade ogroman posao. Trenutno imamo 80 volontera i za sad je taj broj dovoljan, ako bude bilo potrebe angažovaće se još volontera“ , kazao je Camaj.

Camaj je rekao da imaju dosta zahtjeva za pomoć, koji se primaju putem Viber grupe, i da nastoje da udovolje što većem broju zahtjeva građana.

“Ljekari redovno obilaze domove, volonteri imaju zahtjeve za ljekovima, koje dostavljaju na kućne adrese”, rekao je Camaj.

Kako je naveo, ohrabrujuće je da su svi zaraženi u Tuzima stabilnog zdravstvenog stanja, a neki su se kako je kazao, već oporavili.

“Mislim da se situacija u Tuzima polako normalizuje, što je ohrabrujuće i nadam sa da ćemo iz ove situacije izaci prije nego što smo očekivali”, kazao je Camaj.

Camaj je zahvalio svima koji su angažovani kako bi pomogli stanovnicima Tuzi i apelovao na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera i da ostanu u svojim domovima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR