11 °

max 15 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

15° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Duković: Stanje u Tuzima stabilno – sve je manje pozitivnih testova

KORONAVIRUS

Comments 0

Duković: Stanje u Tuzima stabilno – sve je manje pozitivnih testova

Autor: Esad Krcić

  • Viber

Građani Tuzi su tek uvođenjem karantinskih mjera shvatili ozbiljnost situacije, rekao je za Antenu M Halil Duković, ljekar tuškog Doma zdravlja, dodajući da nakon prošlonedjeljnog, naglog skoka broja inficiranih u toj opštini, njegovi sugrađani poštuju propisane mjere.

“Mogu da potvrdim da je stanje stabilno, a prijava simptomatologije koje bi upućivale na koronavirus je sve manje”, kaže Duković uz konstataciju da karantinske mjere već daju rezultate.

Nakon veoma dramatičnih upozorenja predstavnika Nacionalnog koordinacionog tijela, prvog dana je došlo do izvjesne zabrinutosti žitelja Opštine Tuzi u vezi sa snabdijevanjem hranom i ljekovima, jer im je zabranjen svaki izlazak iz kuća.

Situacija je razriješena već prvog dana, jer je organizovana dostava na kućne adrese.

Poštovanje i primjenu mjera osigurava policija koja u tu svrhu koristi i dronove, a prije tri dana je saopštila da je, zbog napuštanja teritorije opštine sa 15 hiljada žitelja, procesuirano 16 osoba.

Sudeći po tom podatku, ali i izjavi doktora Halila Dukovića, karantinske mjere u Tuzima se u velikoj mjeri poštuju.

“Moram da istaknem da se građani uveliko pridržavaju propisanih karantinskih mjera”, kazao je Duković dodajući da je na testiranju sve manje pozitivnih nalaza.

Duković smatra da su karantinske mjere u Tuzima presudno uticale na suzbijanje daljeg širenja infekcije koronavrusom u toj opštini.

“Karantinske mjere koje je uvelo Nacionalno koordinaciono tijelo u saradnji sa Vladom, a ja kao ljekar mogu da kažem da se za sprječavanje širenja infekcije koronavirusom, kao najbolji recept, pokazao upravo karantin”, zaključio je Duković.

Iako je prije sedam dana registrovano 15 pozitivnih, u Tuzima se broj potvrđenih slučajeva popeo na svega 32 inficirana koronavirusom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR