11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslušajte šta ima da vam kaže prvi izliječeni pacijent iz Crne Gore

Izvor: Screenshot

KORONAVIRUS

Tag Video
Comments 0

Poslušajte šta ima da vam kaže prvi izliječeni pacijent iz Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Prvi izliječeni pacijent Mihailo Vukić priča kako osjećaj koji je imao dok je bio inficiran koronavirusom teško može da se opiše.

"Nešto što nije više u Kini, Italiji, Španiji, nego je u tebi i moraš da se sretneš i boriš sa nečim o čemu svi pričaju i što je strašno i nepoznanica za svakoga. Ti si sad taj koji mora da se izbori sa tim I nije ti lako", kaže Vukić.

Zahvalan je kaže ljekarima, koji su heroji. Apeluje na svakog čovjeka da ne osuđuje onog drugog koji je inficiran. To je dodatna težina na leđima u trenutku kada želite samo jedno - da vaš organizam pobijedi virus. 

"Ja ne smatram sebe krivim i nikoga ko ima koronu ne smatram krivim. I dalje mislim da većina nije ni znala da je dobila I da ne može biti osuđena međutim mi smo takav karakter da te odma osudimo. I onda – prijatelji I poznanici ti se ne bi približili a doktori dolaze u bolnicu, u sobe gdje bolesnici kašlju I bore se do zadnje sekunde za svakog od nas", poručuje.

Njegovo stanje se u jednom trenutku pogoršalo pa je bio prebačen na Infektivnu kliniku. Njegov cilj je da ga čuju oni koji su trenutno inficirani, ali i oni koji u ovom trenutku ne čuvaju ni sebe ni druge. 

"Nije ti lako kad ležiš na Infektivnoj klinici, pored tebe ljudi kašlju... onda pročitaš da je u sobi do tvoje neko umro od korone. Tu ti ništa ne znači što taj neko ima 76 godina, a ti 46", poručuje Vukić.

Na Facebooku se obratio prijateljima iz Rotari kluba Bar - ima poruku koja nas vraća na suštinu. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR