9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grbović: Nikšićanima bi bilo bolje da su bojažljiviji, tako ne bi kršili mjere; Raičević: Mjere sprovoditi stoprocentno!

KORONAVIRUS

Comments 0

Grbović: Nikšićanima bi bilo bolje da su bojažljiviji, tako ne bi kršili mjere; Raičević: Mjere sprovoditi stoprocentno!

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Nikšić i Bar su jedne od opština sa najviše inficiranih u Crnoj Gori.

Predsjednici opština kažu da se pacijenti osjećaju dobro, te da građani pridržavaju propisanih mjera. Navode da je stanje u bolnicama na zadovoljavajućem nivou.

U Baru se sve mjere NKT- a sprovode na terenu, kazao je predsjednik opštine Bar Dušan Raičević.

„Opštinski tim zaštite i spašavanja je u konstantnom zasijedanju. Po pitanju discipline u Baru, vidimo da imamo određen izuzetaka, to je manji broj, ali opet najviše u odnosu na druge gradove u Crnoj Gori. Ali to samo potvrđuje našu jasnu opredijeljenost da hoćemo i želimo da se mjere sprovode u stoprocentnom obimu“, kazao je Raičević.

Raičević je naglasio da Opštinski tim zaštite i spašavanja funkcioniše redovno.

„Dogovori koji se prave po pitanju dezinfekcije javnih površina, na terenu se redovno sprovode. Volonteri opštine Bar i svi mi smo se manje više stavili na raspolaganje. Stvari funkcionišu koliko je god to moguće redovnim tokom“, naveo je Raičević.

Upitan kakvo je stanje u barskoj bolnici, koja je određena kao regionalni centar za jug, Raičević je kazao da je sve na zadovoljavajućem nivou, te da nijesu u deficitu sa zdravstvenim radnicima.

„Situacija koja se desila sa jednim zdravstvenim radnikom je praktično medicinski kadar stavila u samoizolaciju. Ja se iskreno nadam da će oni ovih dana biti ponovo testirni i da će testovi biti negativni kao i prvog puta te da će se vratiti svojim redovnim zadacima. Kao ispomoć su proslijeđeni doktori iz KCCG, Dom zdravlja radi u punom kapacitetu tako da nemamo nikakvih problema“, naglasio je Raičević.

U nikšićkoj opštini je slična situacija, građani poštuju propisane mjere. Kako nam je kazao predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović, straha među Nikšićanima nema ali bi ,kako kaže, bilo možda bolje da su malo bojažljiviji jer tada ne bi bilo kršenja mjera.

U Nikšiću je 30 inficiranih od koronavirusa, šest ih je, kako je saopštino Grbović, smješteno u nikšićku bolnicu, koja je regionalni centar za sjever.

Operativni štab za Nikšić sastaje se jednom sedmično. Podsjetio je da je na Vučju karantin.

„Na Vučju je smješteno 37 studenata koji su došli uglavnom iz Amerike. I od tih studenata dva studenta, koji su iz Podgorice, su bila inficirana“.

Grbović pojašnjava da će dio nikšićke bolnice, u kojoj se nalaze psihijatrijski slučajevi, služiti za eventualne zaražene psihijatrijske bolesnike za čitavu Crnu Goru.

„Bolesnici sa tog odjeljenja su prebačeni u KCCG“, dodao je Grbović.

Pošto ide lijepo vrijeme, Grbović je napomenuo da postoji bojazan da će građani pokušati da u većem broju izlaze, ali će se, kako kaže, truditi da to spriječe sa komunalnom policijom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR