10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pacijenti u beranskoj bolnici stabilnog zdravstvenog stanja

KORONAVIRUS

Comments 0

Pacijenti u beranskoj bolnici stabilnog zdravstvenog stanja

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

U Opštoj bolnici u Beranama od koronavirusa liječe se četiri osobe koje su stabilnog zdravstvenog stana, a deset se nalazi na kućnom liječenju, kazao je načelnik Infektivnog odjeljenja te zdravstvene ustanove, Milovan Živković.

Kako je saopšteno iz Opštine Berane, Živković je na sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje rekao da nijedna od inficiranih osoba nije iz te opštine.

Opšta bolnica u Beranama proglašena je za Kovid bolnicu za sjever Crne Gore.

Direktorica Doma zdravlja Berane Zuhra Hadrović kazala je da se pod zdravstvenim nadzorom njihove higijensko–epidemiološke službe, koja pokriva opštine Berane, Andrijevica, Petnjica, Plav i Gusinje, nalazi 428 osoba.

“Poslednjih dana taj broj je povećan jer dolaze ljudi iz karantina gdje su proveli 14 dana i nastavljaju još 14 kući u samoizolaciji“, kazala je Hadrović.

Ona je navela da je zdravstveni nadzor završen za ukupno 77 osoba.

„Do sada je testirano u našoj službi 66 osoba, od toga su dva slučaja bila pozitvna a ostali su bili negativni. Nijedan nije sa teritorije opštine Berane“, kazala je Hadrović.

Ona je ocijenila da se mora više raditi više na poštovanju privremenih mjera Nacionalnog koorinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) .

Načelnik Službe zaštite i spašavanja, Tihomir Bogavac, kazao je da je nastavljeno svakodnevno pranje prigradskih i gradskih ulica i trotoara, u cilju smanjenja rizika od širenja koronavirusa.

“U prvom krugu završili smo sprovođenje opsežne akcije dezinfekcije javnih površina u okviru prilaza, kao i prostora unutar samih ustanova zdravstvene zaštite u Beranama”, kazao je Bogavac.

On je naveo da su tokom drugog kruga dezinfekovali prilaze i ulaze stambenih zgrada i prostore koje koriste državne i lokalne institucije u Beranama.

“Prije trećeg kruga, koji će početi ovih dana, završili smo i veliku akciju dezinfekcije svih stambenih zgrada na podučju opštine, kao i izbjegličkog naselja Riversajd”, kazao je Bogavac .

On je apelovao na građane da pokažu veću odgovornost tokom radova koje izvode na svojim imanjima i izbjegnu paljenje vatre, kako ne bi dolazilo do požara i kako bi kapaciteti Službe zaštite bili usmjereni na dezinfekciju gradskih ulica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR