8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Narednog mjeseca presudne odluke

KORONAVIRUS

Comments 11

Đukanović: Narednog mjeseca presudne odluke

Autor: Sanja Novaković

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović govorio je, gostujući u Jutarnjem programu RTCG, o reakciji crnogorskih institucija tokom pandemije koronavirusa. Ocijenio je da je država efikasno i odgovorno odgovorila na izazove. Vjeruje da će tokom sljedećeg mjeseca uslijediti odluke koje će biti od presudnog značaja za ekonomski i društveni razvoj Crne Gore u narednoj deceniji.  

"Crna Gora reagovala je odgovorno. Ljekari su pokazali izuzetan stepen profesionalnosti i efikasnosti. Odgrovorno su reagovali i građani, oni u Crnoj Gori i van nje", kazao je Đukanović.

Država je, pravovremenim postavljanjem zdravstvenog sistema, pokazala da je u stanju da kompetentno i efikasno reaguje na ovakve izazove", rekao je Đukanović.

Đukanović smatra kako se pokazalo da je Crna Gora organizovanija nego što su mnogi mislili.

"Mnogi bi vam kazali da ćemo biti na mnogo većim iskušenjima. Država je pokazala sposobnost da odgovori. Ukupan državni sistem je reagovao", kazao je Đukanović. 

Predsjednik Crne Gore navodi da je adekvatno pripremljen i zdravstveni i državni sistem Crne Gore.

Crnogorski sistem je spreman da se ponese i sa daljim izazovima, uspjeli smo da prevaziđemo težak problem snabdijevanja našeg medicinskog sistema, ocijenio je Đukanović i zahvalio donatorima.

"Država je pokazala da brine o svim svojim građanima, uspjela je da omogući povratak svima koji su to željeli", rekao je Đukanović.

Đukanović kaže da određene dileme još optererćuju naše društvo.

Navodi da ga u javnosti ima onoliko koliko treba.

"Ovo je sistem parlamentarne demokratije, predsjednička ovlašćenja nijesu u prvom planu", kazao je Đukanović, ocjenjujući da izvršna vlast uspješno funkcioniše.

"Generalno, vjerujem da što više treba otvoriti prostor za struku", poručio je Đukanović.

Đukanović je, odgovarajući na pitanje kako je, rekao da je odlično.

Komentarišući lažne vijesti koje su objavljivali pojedini mediji u Srbiji, Đukanović je rekao da je to nešto što prati njegovu karijeru i politički život, te da je posrijedi namjera njegove diskreditacije.

"Vjerovatno je razlog to što i dalje ključne opasnosti za Crnu Goru dolaze sa iste adrese. Na toj adresi postoji pogrešna predstava, a to je da bi mojim uklanjanjem iz političkog života sebi olakšali put ka ostvarivanju ciljeva koji bi bili na štetu države Crne Gore", naveo je Đukanović.

"Uspjeli smo da učvrstimo hod Crne Gore ka evropskom sistemu vrijednosti", smatra Đukanović.

Predsjednik Crne Gore vjeruje da će svijet iz ovog problema izaći brže nego što u ovom trenutku izgleda.

Treći, čisto ekonomski paket mjera

Crnogorska ekonomija je, kaže Đukanović, ranjiva. Navodi da nas ovo iskustvo opominje da bi morali da se fokusiramo na pitanje restrukturiranja naše ekonomije. Nema diliemu da ćemo izaći iz krize, samo je, smatra, pitanje kojom dinamikom.

"Neophodno je, Vlada to zna, pripremiti i treći ofanzivniji, čisto ekonomski, paket mjera. Paket koji će maksimalno brzo dati našoj ekonomiji dinamiku koju je imala prije kriznog perioda", navodi Đukanović. Smatra da imamo snagu i kapacitet za to.

"Vjerujem da će se tokom sljedećeg mjeseca donijeti odluke koje će biti od presudnog značaja za ekonomski i društveni razvoj Crne Gore u narednoj deceniji", rekao je Đukanović.

"Vjereujem da smo uspjeli da sačuvamo socijalnu stabilnost i radna mjesta", navodi Đukanović. 

Parlamentarni izbori u bliskoj budućnosti 

"Vjerujem da ćemo u bliskoj budućnosti održati redovne parlamentarne izbore", smatra Đukanović.

Đukanović očekuje nastavak javno odgovornog ponašanja svih učesnika na političkoj sceni Crne Gore i nakon krize.

"Vjerujem da će postojati taj demokratski potencijal i tolerancija da razgovaramo ne samo o terminu održavanja izbora nego i o propozicijama za njihovo održavanje" kazao je Đukanović.

Predsjednik Crne Gore smatra da ćemo ponovo imati interesantnu kampanju.

"Vjerujem da je ovo sve nas, ukuljučujući i ljude koji se bave politikom, opomenulo da postoje neka pitanja na kojima, uprkos svim našim razlikama, moramo sarađivati ukoliko želimo da budemo odgovorni. Da će nam, istovremeno, ovo iskustvo pomoći da malo racionoalizujemo pristup razlikama koje postoje u našim političkim pogledima", reko je Đukanović.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Đoko Orlandić

@Ema Očito je da su vam mediji nepoznanica. Meni je to bio posa' preko 25 godina. "Voijsti" su dno dna tzv medija. Rade za pare. Nekad za CIA a sada za GRU. Bitno je da pare stižu. Takve mafijaške bagre nema u Evropi. Njima nije cilj ono što su medijski standardi, no da upravljaju sa CG

Ema

@Đoko Orlandić Zašto Vijesti kad su prve napale Srbiju zbog navodnih respiratora?Od njih krenulo.

Ramones

Svaka cast i podrska nasem predsjedniku,na dosadasnji rad i trud po pitanju Crne Gore,i tako treba nastaviti.Naravno ima i onih koji ce traziti mane i pisati kojesta,ali moje je pitanje sta su ti korisno uradili za svoju zemlju i drzavu?Mislim na neke opozicione stranke,medije itd.