15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova pravila na Cetinju zbog visokog epidemiološkog rizika

KORONAVIRUS

Comments 0

Nova pravila na Cetinju zbog visokog epidemiološkog rizika

Autor: Antena M

  • Viber

Građani Prijestonice Cetinje u zgradu lokalne uprave moći će da uđu samo ako nose zaštitnu masku, odlučio je Opštinski tim za zaštitu i spašavanje. 

Zbog visokog epidemiološkog rizika građanima će,kako su naveli, na ulazu u zgradu opštine beskontaktnim toplomjerom biti mjerena tjelesna temperatura.

''Osobe sa povišenom tjelesnom temperaturom neće moći da uđu u zgradu opštine u kojoj se, osim sekretarijata i direkcija Prijestonice Cetinje, nalaze i prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za nekretnine, Osnovnog suda, Komunalne policije, Turističke organizacije, pošta i druge ustanove'', navedeno je u saopštenju.

Iz Opštinskog tima apeluju na građane da poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, da drže fizičku distancu i poštuju samoizolaciju ukoliko im je određena.

''U cilju prevencije širenja novog koronavirusa Prijestonica Cetinje je juče i danas organizovala preventivnu dezinfekciju ulaza stambenih zgrada, od prvog do posljednjeg sprata, kao i podrumskih prostorija, u svim gradskim naseljima.  Dezinfekovano je i romsko naselje na Zagrablju, Dom učenika i studenata, kao i Parohoijski dom CPC.

Prethodno su dezinfekovane gradske saobraćajnice, trgovi, sve javne površine, tržnica, Autobuska stanica, kao i platoi ispred Doma zdravlja i Opšte bolnice „Danilo I“. 

Ekipe za dezinfekciju sjutra bi oko 8 sati trebalo da započnu dezinfekciju javnih preduzeća i ustanova kojima je Prijestonica osnovač, kao i drugih gradskih institucija'', dodali su.

Osim zgrade Prijestonice Cetinje, biće dezinfekovani prostori Osnovnog i Prekršajnog suda, Osnovnog tužilaštva, Fonda za zdravstvo, Centra za socijalni rad, Vodovoda i kanalizacije, Sportskog centra Cetinje, RTV Cetinje, Komunalnog preduzeća Službe zaštite i Zavoda za zapošljavanje.

Zaposlenima u javnim preduzećima i ustanovama, kao i u institucijama, preporučuje se da napuste prostorije dva sata nakon dezinfekcije.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR