22 °

max 32 ° / min 21 °

Subota

08.08.

32° / 21°

Nedjelja

09.08.

34° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

34° / 22°

Utorak

11.08.

34° / 22°

Srijeda

12.08.

33° / 22°

Četvrtak

13.08.

33° / 22°

Petak

14.08.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Studentkinja iz Beograda hospitalizovana, svi studenti iz autobusa u karantinu

KORONAVIRUS

Comments 4

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Studentkinja iz Beograda hospitalizovana, svi studenti iz autobusa u karantinu

Jedna beogradska studentkinja, državljanka Crne Gore kasno sinoć je hitno prevezena u beransku bolnicu nakon što je na granici prilikom ulaska u Crnu Goru prijavila simptome koronavirusa, saznaje Pobjeda.

Svi studenti koji su bili u autobusu zajedno sa njom, njih pedesetak odmah su upućeni u karantin.

Pobjeda je večeras pokušala zvanično da provjeri ovu informaciju i da dobije komentar Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, ali je rečeno da će svi detalji biti objavljeni kada cio slučaj bude službeno razriješen.

Izvor iz Vlade rekao je Pobjedi pod uslovom anonimnosti da Crna Gora uprkos ovom slučaju neće zatvarati granice za svoje državljane i da će nastaviti da organizuje dolazak studenata.

- Ovo je samo još jedan slučaj importacije iz Srbije što se, kao što znate, dešava već neko vrijeme. Srbija je, to je valjda svakome u regionu jasno, trenutno najveći epidemiološki izazov. Ali mi ne možemo naše ljude ostaviti tamo. Razumijemo čak i ovu studentkinju koja je odlučila da simptome prijavi tek na granici da bi bila u bolnici u svojoj zemlji – kazao je njihov izvor.

Na pitanje da li se ovakvi slučajevi mogu odložiti eventualno otvaranje granice sa Srbijom naš izvor je rekao da granica ostaje otvorena za naše državaljane i da je to ono što je najvažnije.

-Borimo se, ovo nas sve u epidemiološkom smislu košta, ali istrajaćemo. Sigurno je da naše građane nećemo ostaviti na cjedilu. Što se ostalih tiče za sada se i ne razmišlja da se dozvoli ulazak iz Srbije. Ne samo u CG nego kao što vidite nigdje u Evropi - rekao je izvor Pobjede.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorka

Trebalo je da ostane u Srbiji i da se tamo liječi. Pa još da pozove i ove naše iz DF dako ih se oslobodimo. U CG se vraćaju samo kada im je "gusto".

Andjela

Koji to fakultet nemamo mi u Crnoj Gori?