3 °

max 5 ° / min -2 °

Ponedjeljak

18.01.

5° / -2°

Utorak

19.01.

6° / -2°

Srijeda

20.01.

6° / 1°

Četvrtak

21.01.

9° / 6°

Petak

22.01.

12° / 8°

Subota

23.01.

11° / 8°

Nedjelja

24.01.

9° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučetić građanima: Ne uzimajte sami antibiotike u liječenju kovida

Izvor: EPA/EFE

KORONAVIRUS

Comments 0

Izvor: Prva Tv

Autor: Antena M

  • Viber

Vučetić građanima: Ne uzimajte sami antibiotike u liječenju kovida

U barskoj bolnici koja je i kovid centar za jug naše zemlje popunjeno je više od 70 odsto kreveta. U protekla dva mjeseca povećava se broj pacijenata, a ljekare brine i to što je njihova klinička slika sve teža. Kažu kako je sve veći problem to što građani liječe antibioticima na svoju ruku. Ljekari ih mole da se, čim osjete simptome jave, kovid ambulanti ili bolnici. 

"Moramo svi da razumijemo da je ovo virus i da antibiotik nije prvi lijek koji se daje naprotiv, to su ljekovi koji se daju kod bakterijskih infekcija, ovdje se dodaju ljekovi samo u onim uslovima kada postoje za to laboratorijski i klinički razlozi", kaže za Prvu anesteziolog u Opštoj bolnici Bar Svetlana Vučetić.

U respiratornoj ambulanti, kaže Vučetić, za dan pregledaju oko 50 pacijenata. Hoispitalizovani većinom imaju obostranu upalu pluća.

"Ishod je nepredvidiv nekad jer ova bolest u drugoj nedjelji uvijek daje pogoršanja, i laka forma sa kojom se počinje ne mora da znači da će tako i da se završi."

U barskoj bolnici koja je i kovid centar za jug zemlje na liječenju je oko 70 pacijenata. Oko 20 njih ne može da diše bez kiseonika, a sedmoro se bori za život.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR