12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora krajem januara dobija Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa

KORONAVIRUS

Comments 12

Crna Gora krajem januara dobija Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora će krajem januara dobiti dovoljne količine Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa, dogovoreno je tokom današnjeg sastanka između visokih predstavnika ove kineske kompanije i ministarke zdravlja Crne Gore, dr Jelene Borovinić-Bojović.

"Ministarka je tokom online sastanka zahvalila kineskim partnerima na ažurnosti i brizi koju su pokazali tokom intenzivnih pregovora u prethodnom periodu, a koji su rezultirali konačnim dogovorom da u Crnu Goru u najskorijem roku Sinofarm isporuči respektabilne količine vakcine koja će biti dostupna crnogorskim građanima.

U međuvremenu, Ministarstvo zdravlja je u završnoj fazi bilateralnih pregovora i sa ostalim proizvođačima vakcina protiv koronavirusa i ostaje pri ranije izrečenom stavu da će prva vakcina kojom će započeti imunizacija u Crnoj Gori biti sa evropskim sertifikatom, te da se radi o Fajzerovoj vakcini.

Takođe, nastavljen je dijalog koji naša zemlja ima i u okviru COVAX inicijative, tako da će crnogorski građani imati na raspolaganju dovoljne količine vakcina kako bi imunizacija protiv SarsCov2 infekcije bila na visokom nivou", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. 

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

JF

Ovde na zapadu niko ih ne spominje, niko nezna koju su nezeljeni efekti. Ovo je daj sta das i ne pitam za cenu. Samo da se zamazu oci narodu kako ova vlast brine o njihovom zdravlju. Neka oni sto su ih kupili javno prime vaccin na tv. Opet se litijasi igraju sa narodnim masama.

Preko Srbije?

Vakcina je dio kontigenta kojeg je dobila Srbija. Ne zele da kazu da im Srbija salje vakcine

Ruski rulet

Kazu 79% na Kinezima. Valjda.... Mozda. ... Stetne posljedice niko ne zna za sad. Sretno.