19 °

max 23 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

19° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borovinić-Bojović: Sjutra stižu prve vakcine, hvala bratskoj Srbiji

KORONAVIRUS

Tag Video
Comments 76

Borovinić-Bojović: Sjutra stižu prve vakcine, hvala bratskoj Srbiji

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović najavila je da će sjutra u Crnu Goru stići prvi kontigent vakcina protiv koronavirusa i to 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik V.

Kako je kazala, prve doze stižu iz Srbije.

"Prva u našu zemlju stiže Sputnjih V vakcina, 2.000 doza, a još 2.000 u narednim danima i obezbijeđena je u dogovoru sa Srbijom. Vlada posljednja dva mjeseca vodi više bilateralnih pregovora kako bi obezbijedila vakcinu i prvi razgovori koji su donijeli rezultat su sa nama prijateljskom i susjednom Srbijom. Nakon više razgovora mojih sa srpskim ministrom Lončarom, kao i pregovora Dritana Abazovića sa premijerkom Anom Brnabić prve vakcine stižu sjutra u Crnu Goru", kazala je ona i dodala:

"Želim da zahvalim bratskoj i prijateljskoj Srbiji koja je u ovom važnom trenutku prepoznala našu potrebu i pružila ruku našim građanima i našoj državi. crna Gora takođe čeka da svakog dana stigne takođe ruska vakcina koju smo obezbijedili u direktnim pregovorima sa Rusijom, kao i Sinofarmova i Fajzerova vakcina", kazala je ona.

Podsjetila je još jjednom da je Vlada vakcinu obezbijedila za nešto više od dva mjeseca.

"Bezbjedna, efikasna i kvalitetna vakcina stiže u Crnu Goru. Ipak podsjećam da je ključ očuvanja zdravlja pridržavanje svih mjera. Dakle, Ruke, maska, distanca, ostaje na snazi i dalje", zaključila je Borovinić-Bojović u obraćanju građanima.

Komentari (76)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorka

To da ste vodili pregovore - bezuspješno, govori o vašoj nesposobnosti. Pustili ste da umre toliko lljudi da bi dobili srpsko-ruske vakcine i da čujemo: Hvala bratskoj Srbiji. Sram vas bilo, no nemate obraza, pa vas ne može biti sram

Ab_Ovo

@montenegro S ovim brojem vakcina kazali su vam vasa braca koliko vredite. Moja braca nijesu,nit ce ikad bit, niti bih primio nihovu vakcinu. Dno Dna

Eagles

je su li zvanicno obavijestili vladu o donaciji?more marsssssss