10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joksimović Sekuliću: Pitanja politički motivisana i besmislena

KORONAVIRUS

Comments 8

Joksimović Sekuliću: Pitanja politički motivisana i besmislena

Autor: Antena M

  • Viber

Dr Milko Joksimović, epidemiolog, reagovao je na saopštenje generalnog direktora u Ministarstvu zdravlja Aleksandra Sekulića. 

"Pitanja koja mi je javno postavio gospodin Aleksandar Sekulić su očigledno politički motivisana, a imajući u vidu da ih javno postavlja predsjednik Upravnog odbora Instituta za javno zdravlje Crne Gore i to ljekaru-epidemiologu koji u toj ustanovi radi, slobodno se može reći da su besmislena. Možda i ne čudi ovakvo reagovanje i pokušaj uplitanja politike s obzirom na to da je gospodin Sekulić nakon posljednjih promjena ostvario značajne benefite pa osim pozicije jednog od direktora Direktorata u Ministarstvu zdravlja, obavlja i funkciju predsjednika Upravnog odbora Instituta za javno zdravlje Crne Gore", navodi Joksimović. 

Polemika oko stručnih pitanja sa ljudima van struke je besmislena i naravno da se u to neću upuštati, poručuje on. 

"Na unižavanje uloge Instituta za javno zdravlje Crne Gore koja je očigledna, dužnost mi je da reagujem, uz nadu da će se to zaustaviti.

Osobe koje pokrivaju rukovodeće pozicije u Ministarstvu zdravlja i uopšte u zdravstvenom sistemu, treba da su tu zbog zaposlenih, a ne mi zbog njih.

Gospodinu Sekuliću kao i svima ostalima poručujem, ostavite epidemiologiju epidemiolozima, a mi ćemo stručno i odgovorno služiti našim građanima kao što smo to radili godinama unazad.

Na prozivke poput ovakvih, ubuduće neću reagovati, a neću se libiti da i dalje branim stručnu i naučnu istinu krajnje odgovorno i u svakoj prilici koja mi se ukaže", zaključuje u reagovanju. 

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Ljiljana

Bravo dr Joksimovicu. Tako se drzi do sebe i do svoje profesije. Javnost i ne zna za tu akumulaciju funkcija doticnog. Sramno i za svaku osudu. Kojom strucnoscu i kojim referencama se preporucio i za Direktorat i za mjesto u IJZ?

Janko

Svaka cast..da je vise takvih kao ti. Samo hrabro do istine. Zivio!