17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Žabljaku oko 150 vakcinisanih i 330 prijavljenih za vakcinaciju: Uspjeh ljetnje sezone će zavisiti od imunizacije

Izvor: Mediabiro

KORONAVIRUS

Comments 0

Na Žabljaku oko 150 vakcinisanih i 330 prijavljenih za vakcinaciju: Uspjeh ljetnje sezone će zavisiti od imunizacije

Autor: Antena M

  • Viber

Epidemiološka situacija na Žabljaku je stabilna. Broj zaraženih od koronavirusa na dnevnom nivou opada i blizu je jednocifrenog. To, kao i početak vakcinacije uliva nadu nadležnim institucijama da će se život vratiti u normalu.

„U skladu sa kretanjem broja zaraženih na nivou države, u na šem gradu je ovih dana opadajući trend broja zaraženih. Trenutno je na Žabljaku 11 inficiranih lica, a od početka epidemije je na žalost bitku sa koronom izgubilo osam naših sugrađana”, kazao je predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević za agenciju Mediabiro.

On je dodao da među zaraženim nema životno ugroženih, te da je klinička slika oboljelih zavisi od slučaja do slučaja.

„Određeni broj, uglavnom starijih sugrađana, nalazi se na bolničkom liječenju. Uzimanje uzoraka i ostala dijagnostika obavlja se u zdravstvenoj stanici utorkom i petkom, a svakodnevno se pruža terapija oboljelima od COVID-a”, poručio je Vukićević.

U toj Opštini vakcinacija se vršu u danima vikenda, a počela je 28. marta.

„Prve doze našim sugrađanima je davala medicinska ekipa iz Pljevalja. Imunizaciju su nastavili zaposleni u Domu zdravlja Žabljak. Prema podacima koje dobijamo od nadležnih iz ove ustanove, imamo prijavljenih nešto oko 330 i do sada je vakcinisano oko 150 naših sugrađana”, naveo je predsjednik Opštine Žabljak.

Opadajući trend broja inficiranih, kako navodi Vukićević, ohrabrujući je. Međutim, prema njegovom mišljenju, nezahvalno je davati bilo kakve prognoze kada je u pitanju nastupajuća ljetnja sezona.

„Situacija je kako se pokazalo prethodnih godinu dana vrlo nepredvidiva i podložna je naglim promjenama. Što mogu reći u ovom trenutku jeste da će uspjeh ljetnje sezone zavisti od uspjeha imunizacije i toga kako ćemo se pridržavati epidemioloških mjera kako sada, tako i u vremenu koje je pred nama. Svakako da nam dobra zimska sezona u mjesecima januaru i februaru daje pozitivan stav da ćemo imati dobru ljetnju sezonu”, zaključio je Veselin Vukićević za agenciju Mediabiro.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR