16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Epidemiolozi: Mjere da ostanu, iako imamo pad novooboljelih

KORONAVIRUS

Comments 2

Epidemiolozi: Mjere da ostanu, iako imamo pad novooboljelih

Autor: Antena M

  • Viber

Mjere koje imamo trebalo bi da ostanu na snazi, bez obzira na to što imamo pad u broju oboljelih od korona virusa, saopštila je epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje (IJZ) Marija Božović.
Ona je za Dan kazala da ćemo, tek nakon izvjesnog vremena, kada budemo imali značajne manje oboljelih, imati i manji broj preminulih pacijenata.

"Tek nakon dvije, tri sedmice od pada broja oboljelih može se očekivati i pad broja preminulih pacijenata. Teško je prognozirati kada ćemo imati pravu stabilizaciju, jer su za nas ove brojke i dalje visoke. Jeste došlo do pada i mi smo to očekivali, ali da bi nam bila još bolja epidemiološka situacija, potrebno je da stopa incidencije ili broja zaraženih bude još manja", rekla je Božović.

Potrebno je, kaže ona, da još jedan period imamo pad, a onda će doći i do smanjenja broja umrlih, pojasnila je.

"Ako se ovaj trend umanjenja oboljelih nastavi, i ako za jedno mjesec i po do dva budemo imali duplo manji broj zaraženih, ond amožemo očekivati i pad broja umrlih", rekla je ona.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Predrag Malešić

A kakvi crni doktori i stručnjaci. Posluga svetosavske kamarile, koja ostavlja zatvorene gradove, da ne bi mogli da se okupimo ispred Vlade, da se lijepo vidi koliko nas ima. Samo lagano lažni stručnjaci, dolazi vrijeme dr Begića.

DV

Nijeste vi nikakvi epidemiolozi no samo puki rucni slat i izvrsioci zlog nauma po cg i crnogorce .tkz.mere ce vam vazit dok vam gazde ne usvoje smrtne zakone po zivot CG.Ne bilo vas takvih