17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikšić: Manje inficiranih, za 24 sata troje preminulo

KORONAVIRUS

Comments 1

Nikšić: Manje inficiranih, za 24 sata troje preminulo

Izvor: rtcg.me

Autor: Antena M

  • Viber

U posljednjih desetak Nikšić bilježi značajan pad broja novozaraženih korona virusom, što se odražava i na rad Doma zdravlja i Opšte bolnice Nikšić, saopštio je vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Marko Mitrović. On je rekao da su u posljednja 24 sata imali tri smrtna slučaja.

Pad broj novoinficiranih, prema riječima Mitrovića, znači i manji broj posjeta pacijenata kovid ambulanti. On, međutim, upozorava da su bolnički kapaciteti i dalje značajno popunjeni.

"Taj dio kovid zone nije relaksiran ovim padom, razlog tome je što pacijenti koji su primljeni prije mjesec dana još nijesu opušteni jer se radi o snažnom epidemijskom talasu s težim kliničkim slikama pacijenata", rekao je Mitrović.

Brojke

Takvi pacijenti koji uglavnom imaju pridružene bolesti, pojašanjava on, zahtijevaju dužu hospitalizaciju.

"Imamo manji broj prijema, ali i manji broj otpusta. Tako da ta popunjenost ostaje u vrhu naših kapaciteta, odnosno onoliko koliko smo i opredijelili kreveta", istakao je Mitrović.

On kaže da je u hospitalizovano 109 kovid pacijenata, od kojih su dva pacijenta dječjeg uzrasta i dobrog zdravstvenog stanja.

"107 pacijenata je na internom dijelu kovid zone. Njih 47-48 je sa težom kliničkom slikom, to su pacijenti koji zahtijevaju protok kiseonika veći od sedam, osam procenata. A nekih 20-ak pacijenata je životno ugroženo sa visokim protocima kiseonika. Nemamo pacijenata na respiratoru", rekao je Mitrović.

Specijalistički pregledi možda već iduće sedmice

U posljednje tri sedmice, kako je rekao, obustavljeni su specijalistički pregledi u Opštoj bolnici u Nikšiću, jer u ambulantnim pregledima bude veliki broj pacijenata.

"Pošto imamo pad novoinficiranih, možda već sljedeće nedjelje otvorimo specijalističke ambulante. Ali to zavisi i od građana. Apelujem da poštuju mjere", rekao je on.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

M.Č.

Prema današnjem izvještaju IJZCG je dvoje preminulo u Nikšiću..... https://www.ijzcg.me/.../covid-19-presjek-stanja-9-april...